Αρχική Videos Αγροτική αποζημίωση έλαβε ο Μητσοτάκης, πόσο ηθικό είναι;

Αγροτική αποζημίωση έλαβε ο Μητσοτάκης, πόσο ηθικό είναι;

0

Μια είδηση που ήδη συζητιέται έντονα φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Documento. Αφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται έχει λάβει για το 2020 και το 2021 σχεδόν 9.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων πως “προφανώς είναι νόμιμο αυτό που έπραξε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Το θέμα είναι πόσο ηθικό είναι εκ μέρους του να λαμβάνει επιδοτήσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι αγρότες της Ελλάδας, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δυσθεώρητες οικονομικές απαιτήσεις”.

Ο πρωθυπουργός έλαβε συνολικά 4.301,22 ευρώ το 2020 για εκτάσεις που κατέχει στον Πλατανιά Χανίων. Οι 2.260,26 ευρώ εξ αυτών δόθηκαν στο πλαίσιο του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης, ακόμη 1.216,27 ευρώ δόθηκαν στο πλαίσιο ενίσχυσης «για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον». Δεν ήταν η μοναδική αποζημίωση που έλαβε το 2020 ο πρωθυπουργός, αφού του καταβλήθηκαν επιπλέον 803,52 ευρώ ενισχύσεων «σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments