Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η αγάπη του Στάθη Ψάλτη για τη Ρόδο

Η αγάπη του Στάθη Ψάλτη για τη Ρόδο

0
Dodekanisos

Λάτρης της Ρόδου ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ο οποίος χθες το μεσημέρι, νικημένος από τον καρκίνο, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αγαπούσε πολύ τη Ρόδο, την οποία επισκεπτόταν συχνά, ειδικότερα τους θερινούς μήνες και όχι μόνο. Είχε αποκτήσει πολλούς φίλους, με τους οποίους συναντιόταν κατά την εδώ παραμονή του.

 

Ανάμεσα σε αυτούς ο επιχειρηματίας, εστιάτορας Τζούλης Μαχραμάς. Η σύζυγος του Νίκη για να τον τιμήσει και να του πει το δικό της αντίο, ανάρτησε χθες στο facebook φωτογραφίες, που είχε πρόσφατα βγάλει στο εστιατόριο τους, την  «Απολλωνιάτισα» όπου έτρωγε μαζί με την σύζυγο του Χριστίνα κάθε φορά που βρισκόταν στη Ρόδο, καθώς λάτρευε την τοπική μας κουζίνα

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες αναφέρονταν τα εξής:

«Σήμερα και ώρα 14.25μμ έφυγε από την ζωή ο αγαπητός μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης.

Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/3/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α. ” Ο Άγιος Σάββας” όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας.

Από 16/4/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου και κατέληξε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Έτσι λοιπόν απλά και λιτά ανακοινώθηκε το κλείσιμο ενός τεράστιου καλλιτεχνικού κεφαλαίου της Ελλάδας. Ένα μεγάλο ταλέντο σίγησε και μαζί του σίγησε και το γέλιο που χάριζε απλόχερα σε όσους έβλεπαν τις ταινίες του.

Και ποιος δεν γέλασε από τις ατάκες, τους μορφασμούς του το μοναδικό παίξιμο στις κωμωδίες στις οποίες πρωταγωνίστησε.

Ο δικός μας Στάθης έφυγε ήσυχα και με τεράστια αξιοπρέπεια, έτσι όπως έζησε.

Παρά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στον κινηματογράφο και στο Θέατρο, ποτέ δεν έγινε «ψώνιο».

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του οι ταινίες:  «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ» και πολλές άλλες ενώ ήταν ανεπανάληπτος και σε πολυάριθμές θεατρικές επιθεωρήσεις. Αξέχαστες θα μείνουν και λιγοστές  ερμηνείες του σε τραγικούς ρόλους σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Χαμογελαστός, προσιτός αλλά… πάντα με μια μελαγχολία στο βλέμμα του. Λάτρης του ασθενούς φύλλου, έζησε μεγάλους έρωτες, όπως αυτόν με την Καίτη Φίνου, με την οποία ερωτευτήκανε στα γυρίσματα της ταινίας «Τα καμάκια».

Παντρεύτηκε από κεραυνοβόλο έρωτα μόλις στα 17 του και απέκτησε μια κόρη, που του χάρισε δύο εγγονάκια.

Πέρασε οικονομικές δυσκολίες στα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του, έφθασε ώρα που δεν είχε χρήματα ούτε για το γάλα της κόρης του, στην οποία έδινε νερό με ζάχαρη.

Την ίδια περίοδο έμπαινε κρυφά στην πολυκατοικία, όπου διέμενε, για να μην τον πετύχει ο διαχειριστής και του ζητήσει τα χρωστούμενα κοινόχρηστα.

Όλα αυτά τον επιβάρυναν. Τα τελευταία χρόνια έδειχνε καταβεβλημένος, Ο άγγελος της ζωής του , ο μεγάλος του έρωτας, η τελευταία του γυναίκα Χριστίνα, που δεν έφυγε ούτε λεπτό από το πλευρό του.

«Έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή» όπως έλεγαν οι συνάδελφοι του, που τον επισκέφθηκαν.

“Πήγα και τον είδα στο Νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος. Με ρώτησε πότε θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα» εξομολογήθηκε ο σκηνοθέτης που ετοίμαζε ένα σήριαλ για την ζωή δύο αστέγων, όπου θα πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και ο Δημήτρης Πιατάς.

Η φιλανθρωπική του δράση άγνωστη αλλά πολύ μεγάλη, βοηθούσε όπου μπορούσε, όταν είχε την δυνατότητα.

Την αποκάλυψη ότι ο Στάθης Ψάλτης, την εποχή που είχε την δυνατότητα, είχε δώσει σπίτι σε μια οικογένεια που είχε βρεθεί στο δρόμο, ενώ ο ίδιος έμενε στο νοίκι, έκανε ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς μέσα από την συχνότητα του Flash 96,0 F.M. και την εκπομπή του Κώστη Παρρά.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments