Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αφιέρωμα του BBC στους πυρόπληκτους κατοίκους της Εύβοιας

Αφιέρωμα του BBC στους πυρόπληκτους κατοίκους της Εύβοιας [vid]

0
Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια την Τρίτη 3/8/21 MICHAEL PAPPAS/AP PHOTOS
Dodekanisos

Το αγγλικό BBC επισκέφτηκε την Βόρεια Εύβοια και προέβη σε αυτοψία στην περιοχή. Μεταξύ άλλων έδωσε τον λόγο στους πυρόπληκτους κατοίκους και μάλιστα ετοίμασε ένα αφιέρωμα μέσω ενός βίντεο. 

«Έμαθα να σβήνω φωτιές αναγκαστικά. Δεν ήξερα ούτε η δουλειά μου είναι πυροσβέστης, ούτε τίποτα. Ένιωθα απλά ότι ο τόπος με χρειάζεται, καθώς ξεκίνησαν όλα αυτά και το έκανα» αφηγείται στο βρετανικό δίκτυο BBC ο Σπύρος, ο οποίος εργάζεται στο οικογενειακό σουπερμάρκετ της περιοχής.

«Όταν πολεμάω τις φωτιές, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι καίγεται το σπίτι ενός ανθρώπου που μπορεί να γνωρίζω. Ή είναι κάποιου φίλου μου ή κάποιου μέσα από το σόι μου. Νιώθω υπόχρεος, πρέπει να το κάνω. Όπως εγώ και άλλα παιδιά. Προσωπικά το σπίτι μου δεν κάηκε. Απλά πήγαινα να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου, γιατί από κάπου αλλού δεν υπήρχε βοήθεια. Ότι μπορέσαμε μόνοι μας το κάναμε», προσθέτει.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η ανταπόκριση του κόσμου προς το πρόσωπο όσων πάλευαν με τις φωτιές ήταν αξιοθαύμαστη: «Από τότε που ξεκίνησαν οι φωτιές, ο κόσμος, οι συγχωριανοί, ξένοι και Αθηναίοι έδειξαν ενδιαφέρον. Συνέχεια ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Με τον τρόπο του ο καθένας ό,τι μπορούσε. Ερχόντουσαν μας έφερναν φαγητά, νερά. Υπήρχε ενδιαφέρον», υπογραμμίζει ο Σπύρος. 

Ενώ το μήνυμα του Σπύρου για την κυβέρνηση ήταν: «Πραγματικά δεν τους είδαμε πουθενά. Τα κανάλια εδώ στην Ελλάδα λένε ό,τι θέλουν αυτοί να πούνε. Καμία βοήθεια… Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν πλέον», τονίζει.

Δείτε το σχετικό βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments