Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Α1: Σενάρια και ισοβαθμίες

Α1: Σενάρια και ισοβαθμίες

0
anagennisi_ethnikos2
Dodekanisos

Του Χρήστου Γρουίτση

Τέσσερις «στροφές» πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας και ουσιαστικά τρεις είναι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και την άνοδο στη Δ’ Εθνική. ΑΟ Δικαίου, ΑΕ Κως και Αναγέννηση Ιάλυσος παραμένουν στο «κόλπο» του τίτλου μετά τη συμπλήρωση 30 αγωνιστικών, με τους δύο τελευταίους να θέλουν το απόλυτο στα εναπομείναντα παιχνίδι και παράλληλα «στραβοπάτημα» του πρωτοπόρου Δικαίου για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα.
Ο ΑΟ Δικαίου αν επικρατήσει και στις τέσσερις αναμετρήσεις που έχει να δώσει θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής Δωδεκανήσου για το 2011. Η ΑΕ Κως θέλει το 4Χ4 και «γκέλα» των πρωτοπόρων, ίσως σε ένα από τα δύσκολα εκτός έδρας ματς που έχουν στο πρόγραμμα κόντρα στους δύο «Ηρακλήδες». Από την πλευρά της η Αναγέννηση Ιάλυσος, η οποία έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό της Τετάρτης με τον Ευαγόρα στους Αγίους Αποστόλους, θα επιδιώξει φυσικά να πετύχει μόνο νίκες, ενώ χρειάζεται και μία ήττα και μία ισοπαλία του ΑΟ Δικαίου για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Πολλά θα κριθούν στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, ανάμεσα σε ΑΕ Κω και Αναγέννηση Ιάλυσο στο νησί του Ιπποκράτη, με τον ηττημένο να μένει εκτός διεκδίκησης του τίτλου.
Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε, είναι το γεγονός ότι ο ΑΟ Δικαίου υπερισχύει σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες, αφού έχει νικήσει στην έδρα του τους δύο διεκδικητές και έχει αποσπάσει «λευκές» ισοπαλίες στα γήπεδα των αντιπάλων του.
Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος έχει ως εξής:
31η     32η    33η     34η
ΑΟ Δικαίου       69    Ηρακλής Λ. *    Αστέρας Π.    Ηρακλής Μ. *    ΑΕΡΑ
ΑΕ Κως             68    Αναγέννηση Ι.        Διαγόρας Β. *    Καλυμνιακός    Δόξα Ψ. *
Αναγέννηση Ι.   63    ΑΕ Κως *    Κλεόβουλος *    Ορφέας     Φοίβος Κ. *
Με αστερίσκο (*) οι εκτός έδρας αγώνες των ομάδων
Τα ματς μεταξύ των διεκδικητών για τις πιθανές ισοβαθμίες:
Αναγέννηση Ι.-ΑΟ Δικαίου        0-0, ΑΟ Δικαίου-Αναγέννηση Ι.    2-0
ΑΕ Κως-ΑΟ Δικαίου            0-0, ΑΟ Δικαίου-ΑΕ Κως        1-0
Αναγέννηση Ι.-ΑΕ Κως        0-0, ΑΕ Κως-Αναγέννηση Ι.          –

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments