Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Το αεροδρόμιο της Καλύμνου αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού»

«Το αεροδρόμιο της Καλύμνου αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού»

0
Dodekanisos

Το ζήτημα της ακαταλληλότητας του αεροδρομίου της Καλύμνου σε συνάρτηση με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, στο νησί τον περασμένο Ιανουάριο, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Eρώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το νησί έχει μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες προκειμένου να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι η ύπαρξη ενός σύγχρονου αεροδρομίου.

Τονίζει το σημείο στο οποίο έχει κατασκευαστεί το υπάρχον αεροδρόμιο είναι προβληματικό, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν μεγάλα αεροσκάφη, ενώ δεν υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να εντάξουν την Κάλυμνο στους προορισμούς τους οι εταιρείες χαμηλού κόστους, ενώ είναι αδύνατη η πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ με μεγάλα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα ο τουρισμός της Καλύμνου να είναι πλήρως εξαρτημένος από το αεροδρόμιο της Κω.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι  ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο στις 6 Ιανουαρίου 2018, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να στείλει κλιμάκιο της ΥΠΑ για να εξετάσει τη δυνατότητα  επέκτασης ή μεταφοράς του αεροδρομίου σε άλλο σημείο.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι: «αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου απευθύνει δύο ερωτήματα προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών:

  1. Επισκέφθηκε την Κάλυμνο κλιμάκιο της ΥΠΑ, όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, για να διερευνήσει τη δυνατότητα επέκτασης ή μεταφοράς του αεροδρομίου; Πότε έγινε αυτό και ποια ήταν η εισήγηση του κλιμακίου;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σε ό, τι αφορά στη μεταφορά του αεροδρομίου της Καλύμνου προκειμένου να είναι σε θέση να δεχθεί μεγάλα αεροσκάφη;

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments