Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Μπάσκετ: Πρόκριση στους οκτώ

Μπάσκετ: Πρόκριση στους οκτώ

0
19
Dodekanisos
Την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά μπάσκετ των Island Games πανηγυρίζει από σήμερα το συγκρότημα της Ρόδου, μετά και τη δεύτερη εμφατική του νίκη στη φάση των ομίλων, αυτή τη φορά επί του Γιβραλτάρ με 100-56. Τα παιδιά του Γιάννη Τσακίρη απέδωσαν για άλλη μια φορά πολύ καλό μπάσκετ και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το εισιτήριο για τους «8»,  όπου αύριο θα αντιμετωπίσουν τους οικοδεσπότες του Isle of Wight για την πρόκριση στην τετράδα.
Η ομάδα της Ρόδου ξεκίνησε και σήμερα εντυπωσιακά και με πρωτεργάτες τους Χρύση και Τσώτσο, πήρε από νωρίς διαφορά ασφαλείας, την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος. Οι Ροδίτες δεν επηρεάστηκαν ούτε από τα τρία φάουλ του Εκινέ στα πρώτα δύο λεπτά, που στοίχισαν τη συμμετοχή του σε μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Μάλιστα στη δεύτερη περίοδο βελτίωσαν και την άμυνα τους, ξεφεύγοντας με 23 πόντους όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για τη Ρόδο, αφού το Γιβραλτάρ κατάφερε να περιορίσει τα επιθετικά μας ατού και να πλησιάσει στο σκορ, όχι όμως σε επίπεδα που να δημιουργήσουν άγχος στους παίκτες του Γιάννη Τσακίρη. Ένα καλό ξεκίνημα στην τέταρτη περίοδο έφτανε για να αποκατασταθεί η «τάξη», με τη Ρόδο να παίρνει και πάλι μεγάλη διαφορά, την οποία διατήρησε μέχρι το φινάλε, ικανοποιώντας τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς με το ποιοτικό μπάσκετ που απέδωσαν.
Τα δεκάλεπτα: 32-17, 51-28, 67-46, 100-56
Ρόδος: Βογιατζής 5, Αγαπιάδης 13, Σκούφης 5, Χρύσης 20, Αγγελάκος 6, Παρδακάς 15, Τσώτσος 24, Λαζαρίδης 4, Σκορδάλης 8, Εκινέ
Γιβραλτάρ: Μπάξτονς 17, Σερκόμπε 4, Σβαρτζ 2, Γέατς 3, Ράματζ 3, Άστον Φοξ 6, Γκερέιρο 6, Μακ Καν 5, Κασάμπλια 4, Γκόμεζ 3, Νουν 1, Αλέσιο 2
*Οι παίκτες της Ρόδου είχαν και την υποστήριξη της κερκίδας, καθώς στο κλειστό γυμναστήριο που διεξήχθη το ματς, βρέθηκε ένας νεαρός Έλληνας από την Αθήνα με την γιαγιά του, που βρέθηκαν στο Wight για διακοπές και δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας μας, φωνάζοντας για 40 λεπτά υπέρ του Ροδίτικου συγκροτήματος.

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστος Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments