Αρχική Videos Οι Φινλανδοί “τιμώρησαν” τη Sanna Marin, άλλαξε το πολιτικό σκηνικό

Οι Φινλανδοί “τιμώρησαν” τη Sanna Marin, άλλαξε το πολιτικό σκηνικό

0

To κόμμα του Εθνικού Συνασμπισμού επικράτησε στις εκλογές της Φινλανδίας μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων. Το νικητήριο κόμμα με επικεφαλής τον Πέτερι Όρπο συγκέντρωσε το 20,8% των ψήφων λαμβάνοντας 48 έδρες από τις 200 στο νέο κοινοβούλιο. Ακολουθεί το Κόμμα των Φινλανδών με επικεφαλής τη Riika Purra με 20,1% των ψήφων και 46 έδρες. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Φινλανδής πρωθυπουργού Sanna Marin βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,9% των ψήφων και 43 έδρες.

Εκτός από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, άλλοι νικητές περιλαμβάνουν το Κεντρώο Κόμμα της Φινλανδίας (11,3%, 23 έδρες), την Αριστερή Συμμαχία (7,1%, 11 έδρες), την Πράσινη Λέγκα (7%, 13 έδρες), το Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα (4,3%, 9 έδρες), οι Χριστιανοδημοκράτες (4,2%, 5 έδρες) και το κόμμα Movement Now (2,4%, 1 έδρα). Άλλα κόμματα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εκλογικό όριο συγκεντρώνοντας συνολικά το 0,5% των ψήφων.  Η προσέλευση των ψηφοφόρων ανήλθε στο 71,9%.

Τα αποτελέσματα θα επιβεβαιωθούν επίσημα στις 5 Απριλίου με το νέο κοινοβούλιο να ξεκινά τις εργασίες στις 11 Απριλίου. Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin αναγνώρισε την ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές. «Η δημοκρατία μίλησε», είπε την Κυριακή απευθυνόμενη στους υποστηρικτές του κόμματος όταν τελείωσε η ψηφοφορία. Αναγνώρισε τη νίκη του Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού του Peteri Orpo και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments