Αρχική Videos “Αυξάνεται η πιθανότητα να έχουμε μια παγκόσμια σύγκρουση!”

“Αυξάνεται η πιθανότητα να έχουμε μια παγκόσμια σύγκρουση!”

0

Η πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να μετατραπεί σε παγκόσμια σύγκρουση αυξάνεται, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν! Μιλώντας στο κρατικό Kossuth Rádió, ο ηγέτης της Ουγγαρίας επέκρινε τις δυτικές πρωτεύουσες και κατηγόρησε τους συμμάχους της Ουκρανίας ότι προωθούν μια σύγκρουση λόγω οικονομικών συμφερόντων.
«Ο κόσμος δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά», είπε ο Όρμπαν, σε «τοπικό πόλεμο» που μπορεί να μετατραπεί σε «παγκόσμιο πόλεμο». Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι οι εταίροι του Κιέβου θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία. «Είμαστε πολύ κοντά, κατά τη γνώμη μου, να τεθεί στο τραπέζι ως σοβαρή πρόταση για τους συμμάχους – τους στρατιώτες των χωρών που είναι σύμμαχοι με την Ουκρανία – να περάσουν επίσης τα σύνορα», είπε.
Ο Όρμπαν, ο οποίος έχει καλλιεργήσει μια στενή σχέση με το Κρεμλίνο την τελευταία δεκαετία, έχει δεχθεί έντονη κριτική κυρίως από άλλα κράτη της Δύσης, για την προώθηση μιας αφήγησης ρωσικού τύπου για τον πόλεμο. Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Ούγγρος ηγέτης επέμεινε ότι τη θέση του μοιράζονται και άλλοι σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας την Κίνα, τον αραβικό κόσμο και την Αφρική.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments