Αρχική Videos Χέρι χέρι ΗΠΑ και ΕΕ στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Χέρι χέρι ΗΠΑ και ΕΕ στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

0

Η αμερικανική κυβέρνηση και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν τρίτα κράτη από το να παρακάμψουν τις αντιρωσικές κυρώσεις, ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επιβάλει «πρωτοφανείς, συντονισμένες και αποτελεσματικές κυρώσεις και άλλα οικονομικά μέτρα» από κοινού προκειμένου να «υποβαθμίσουν περαιτέρω» την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.

«Εμβαθύνουμε  την κοινή μας δουλειά για να επιβάλουμε επιθετικά τις κυρώσεις και τα μέτρα ελέγχου των εξαγωγών μας, για να κλείσει η πρόσβαση της Ρωσίας σε όλες τις εισροές που μπορούν να υποστηρίξουν την πολεμική της μηχανή. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουμε νέα βήματα μαζί για να στοχεύσουμε επιπλέον φορείς τρίτων χωρών σε όλο τον κόσμο για να διακόψουμε την υποστήριξη από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου όπου εντοπίζεται».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν ο οποίος είπε στην Πρόεδρο της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπιτσβίλι ότι η χώρα της δεν πρέπει να συμμετάσχει στη βοήθεια της Ρωσίας προκειμένου να μπορέσει να αποφύγει τις δυτικές κυρώσεις, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου σε δήλωση της. Οι δυο πλευρές «συζήτησαν την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αισθάνεται το πλήρες οικονομικό κόστος των κυρώσεων, των ελέγχων των εξαγωγών και άλλων οικονομικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση στο Ουκρανία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments