Αρχική Videos Υπάρχει μυστική συμφωνία με τους Σαουδάραβες για το Μουντιάλ του 2030;

Υπάρχει μυστική συμφωνία με τους Σαουδάραβες για το Μουντιάλ του 2030;

0

Mυστική πρόταση από τη Σαουδική Αραβία να πληρώσει για τα γήπεδα για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, εάν συμφωνούσαν να συνεργαστούν για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2030, αποκαλύπτει σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του το Politico. Ο Σύριζα μάλιστα, κάλεσε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις προσωπικές επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σημειώνοντας ότι στον απόηχο του σκανδάλου Qatargate υπάρχει ακόμη πιο επείγουσα ανάγκη για σαφήνεια.

Όπως γράφει το Politico «η προσφορά, πιθανότατα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ σε κόστος κατασκευής, συζητήθηκε σε μια ιδιωτική συνομιλία μεταξύ του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, του de facto ηγεμόνα της Σαουδικής Αραβίας, και του Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα. Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε επανειλημμένα αιτήματα για σχολιασμό πριν από τη δημοσίευση της ιστορίας».

«Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας», ανέφερε με ανάρτηση του στο twitter ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments