Αρχική Videos Ειδικό ποινικό δικαστήριο κατά της Ρωσίας θέλει η Baerbock

Ειδικό ποινικό δικαστήριο κατά της Ρωσίας θέλει η Baerbock

0

«Υπάρχει ένα κενό στο διεθνές δίκαιο που επί του παρόντος δεν επιτρέπει στη Δύση να διώξει τη Ρωσία για επιθετικότητα» κατά της Ουκρανίας, επομένως χρειάζεται μια νέα μορφή» , δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ. Έκανε τα σχόλια σε ομιλία της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη, κατά την επίσκεψή της στην Ολλανδία.

«Συζητήσαμε για συνεργασία με την Ουκρανία και τους εταίρους μας για την ιδέα της σύστασης ενός ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα  κατά της Ουκρανίας», δήλωσε η Baerbock, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DW. «Ένα τέτοιο όργανο θα βασίζεται στην ουκρανική νομοθεσία, αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει διεθνή στοιχεία σε τοποθεσία εκτός της Ουκρανίας, με οικονομική υποστήριξη από εταίρους και με διεθνείς εισαγγελείς και δικαστές, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αμεροληψία και η νομιμότητα».

Η Μπάερμποκ είπε ότι είχε συζητήσει την ιδέα με τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρι Κουλέμπα την περασμένη εβδομάδα, περιγράφοντας την πρόταση ως «απαραίτητη «επειδή το διεθνές δίκαιο έχει επί του παρόντος έχει ένα …κενό».

Η κυβέρνηση του Κιέβου ζήτησε να παραπεμφθεί η ρωσική ηγεσία σε δίκη για εγκλήματα πολέμου ως μία από τις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε ειρηνευτική συνομιλία. Η Μόσχα απέρριψε τέτοιες απαιτήσεις ως «ανοησίες» και είπε ότι οποιοδήποτε τέτοιο δικαστήριο θα ήταν εντελώς παράνομο .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments