Αρχική Videos Να αποκλείσει τον Κασιδιάρη και το κόμμα του από τις εκλογές θέλει...

Να αποκλείσει τον Κασιδιάρη και το κόμμα του από τις εκλογές θέλει ο Μητσοτάκης

0

Να αποκλείσει τον Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα του ‘Έλληνες”  από τις επικείμενες εκλογές επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει να μείνουν εκτός κοινοβουλίου “εγκληματικές οργανώσεις”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Είναι μια νομοθετική ρύθμιση που έχει αποσταλεί και στα υπόλοιπα κόμματα με σκοπό να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση σε κάτι τέτοιο.

Ουσιαστικά, μέσω της νέας ρύθμισης που προωθείται, ο Άρειος Πάγος όχι μόνο θα ελέγχει αν ο πρόεδρος ενός κόμματος είναι μέλος ή έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά πλέον θα μπλοκάρει και το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, ουσιαστικά “αχυράνθρωπος” στη συγκεκριμένη θέση. Είναι φανερό πως ο πρωθυπουργός και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας φοβούνται ιδιαίτερα τις λεγόμενες διαρροές και θέλουν να πάνε σε μια όσο γίνεται ανώδυνη εκλογική αναμέτρηση.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι το Σύνταγμα (άρθρο 51, εδάφιο 3)  λέει, «O νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα». Είναι κάτι που αποτελεί έναν σκόπελο για αυτούς που θέλουν τη νομοθετική ρύθμιση μιας και η υπόθεση του Κασιδιάρη, δεν έχει τελεσιδικήσει στο Εφετείο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments