Αρχική Videos O πρωθυπουργός της Αυστραλίας καλεί τον Πούτιν να …υποχωρήσει!

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας καλεί τον Πούτιν να …υποχωρήσει!

0
Dodekanisos

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.  Ο ίδιος αντέδρασε στην είδηση ότι ο Πούτιν αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει το ταξίδι στο Μπαλί της Ινδονησίας αυτόν τον μήνα για τη σύνοδο κορυφής της G20. Αντ’ αυτού θα παραστεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, αν και η Μόσχα άφησε ανοιχτή την πόρτα για τον Ρώσο ηγέτη να εμφανιστεί στη σύνοδο κορυφής μέσω διαδικτύου. «Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει το διεθνές κράτος δικαίου και θα πρέπει να συνεχίσει να καλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν να υποχωρήσει», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός και πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Εάν η Ρωσία αποσυρόταν, τότε θα βλέπαμε μια βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας, Είναι σημαντικό επίσης, θα πρέπει να είναι σαφές στον κ. Πούτιν ότι αυτή η ενέργεια οδήγησε στην απομόνωση της Ρωσίας από χώρες που σέβονται το κράτος δικαίου και τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών».

«Αλλά προκαλεί επίσης σημαντική ζημιά στη ρωσική οικονομία. «Και φυσικά, το πιο βασικό γεγονός είναι ότι προκαλεί απώλεια ζωής και αγωνία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στον Ουκρανικό λαό λέγοντας πως «αντιστάθηκε σε έναν πολύ πιο ισχυρό εχθρό για να υπερασπιστεί την εθνική του κυριαρχία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments