Αρχική Videos Μήνυμα Πούτιν και Σι Τζιπίνγκ προς τη Δύση!

Μήνυμα Πούτιν και Σι Τζιπίνγκ προς τη Δύση!

0
Dodekanisos

«Το Πεκίνο δεν θα εγκαταλείψει τη Μόσχα , καθώς θεωρεί τη Δύση ως τον κύριο αντίπαλο και τη Ρωσία ως εταίρο με τον οποίο θα συνεργαστεί, ειδικά στο πλαίσιο μιας επιδεινούμενης διεθνούς κατάστασης», αναφέρει σε ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα της η Ισπανική εφημερίδα El Pais. Σύμφωνα με αυτό, τα τελευταία χρόνια, ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να δείξουν ξεκάθαρα πόσο κοντά είναι η Κίνα και η Ρωσία.

«Ο Σι Τζινπίνγκ αποκάλεσε τον Πούτιν τον καλύτερο και στενότερο φίλο του. Από το 2013, έχουν συναντηθεί περίπου 40 φορές. Και οι δύο πλευρές διατηρούν απεριόριστη φιλία και πιστεύουν ότι η “περιεκτική στρατηγική εταιρική σχέση” και η αλληλεπίδρασή τους στη νέα εποχή θα είναι ευνοϊκός παράγοντας στη διεθνή σκηνή », γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Η Ρωσία και η Κίνα επιδιώκουν έναν κοινό στόχο να αλλάξουν την παγκόσμια τάξη. Ο Σι Τζινπίνγκ δεν έχει καμία πρόθεση να καταδικάσει τη Μόσχα – στην πραγματικότητα, υποστηρίζει σιωπηρά την απόφαση του Πούτιν και συνεχίζει να παρέχει διπλωματική υποστήριξη».

Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα, αλλά αυτό προκάλεσε αύξηση των τιμών των καυσίμων και πληθωρισμό ρεκόρ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη . Όπως τόνισε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη Δύση, αλλά οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι να επιδεινώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments