Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Το μαγικό ταξίδι της εξέλιξης

Το μαγικό ταξίδι της εξέλιξης

0
Dodekanisos

Το κείμενο που ετοίμασα για σήμερα είναι εμπνευσμένο από μια φίλη, με την οποία μοιραζόμαστε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και σκέψεις και η οποία αποτελεί πρότυπο ανθρώπου, που υποστηρίζει τον εαυτό του και κυνηγάει τα όνειρά του.

Κατά τη διάρκεια προβών για μια επερχόμενη παράσταση υπήρχε έντονη ανταλλαγή σκέψεων και εμβάθυνση σε συναισθήματα πέραν των προφανών, που η διαδικασία της πρόβας έφερνε στην επιφάνεια. Όσο αλληλεπιδρούσαμε, τόσο έβγαιναν συναισθήματα ευχαρίστησης, απελευθέρωσης, εξοικείωσης, αγάπης και αυτή η μοναδική αίσθηση της εξέλιξης.

Όσο προσπαθείς για το οτιδήποτε, όσο τολμάς, όσο δοκιμάζεις, όσο ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, τόσο οδηγείσαι στο μονοπάτι της αυτογνωσίας και της αλλαγής. Σε εμάς η αφορμή ήταν αυτή η θεατρική παράσταση. Σε κάθε άνθρωπο μπορεί να είναι κάτι άλλο ή πολλά μαζί. Διαφορετικά επαγγέλματα, εκμάθηση ξένων γλωσσών, ενασχόληση με τη μουσική, ταξίδια, νέες αθλητικές δραστηριότητες είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορούν έναν άνθρωπο αφενός να τον «γεμίσουν» και αφετέρου να τον βελτιώσουν. Ό,τι κι αν αποφασίσει κάποιος να δοκιμάσει, ακόμη κι αν δεν του αρέσει ή δεν του «πετύχει», τον οδηγεί στο να ανακαλύψει μια νέα πλευρά του. Ακόμη και το να απορρίπτεις κάτι, επειδή δε σου ταιριάζει, είναι βήμα προς το εμπρός. Αποτελεί επαφή με το είναι μας. Με αυτό που πραγματικά είμαστε.

Αυτό είναι μεγάλος σκόπελος και πολλοί άνθρωποι βασανίζονται μια ζωή για να καταλάβουν τι θέλουν και ποιοι είναι. Και πράγματι είναι ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Όμως έχει πολύ ωραίες στάσεις. Είναι οι στιγμές που κάτι που άκουσες σε «άγγιξε», που γνώρισες έναν σπουδαίο άνθρωπο, που επιτέλους τραγούδησες μπροστά σε κόσμο, που έμαθες το μουσικό όργανο που οι συνθήκες στο παρελθόν δε σου επέτρεψαν να μάθεις, που ανακάλυψες ότι η Zumba είναι η γυμναστική που σου ταιριάζει, που κατάλαβες πώς θέλεις να ντύνεσαι.

Θα μπορούσα να δώσω ατελείωτα παραδείγματα, καθώς οι επιλογές και οι στιγμές είναι ατελείωτες. Αρκεί να είμαστε έτοιμοι να τις αδράξουμε. Αρκεί να δούμε τα σημάδια. Να καταλάβουμε προς τα πού μας οδηγεί η ζωή. Να αφομοιώσουμε και να εισπράξουμε τα οφέλη από όλες τις ευκαιρίες και τις εμπειρίες.

Αρκεί να είμαστε εμείς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments