Αρχική Επικαιρότητα Ghebreyesus: «Φρένο στους εμβολιασμούς μέχρι τέλος του έτους!» (vid)

Ghebreyesus: «Φρένο στους εμβολιασμούς μέχρι τέλος του έτους!» (vid)

1
Dodekanisos

«Φρενάρισμα» στους εμβολιασμούς παγκοσμίως μέχρι το τέλος του χρόνου, ζητάει τώρα ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus! Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι επιπλέον δόσεις θα πρέπει να πάνε σε χώρες με χαμηλό εισόδημα. «Θα πρέπει κάθε χώρα να μπορέσει να εμβολιάσει τουλάχιστον το 40% του πληθυσμού της», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που έδωσε χθες. Πρόσθεσε ότι ενώ όλες σχεδόν οι πλουσιότερες χώρες είχαν φτάσει το όριο εμβολιασμού 10%, και περίπου τα δύο τρίτα έφτασαν το όριο του 40%, «Καμία χώρα χαμηλού εισοδήματος δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους δύο στόχους».

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ αναγνώρισε ότι μπορεί να χρειαστεί να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή που «δεν παράγουν πλέον αντισώματα», αλλά επέμεινε ότι, προς το παρόν, δεν πρέπει να χορηγούνται ενισχυτικά σε εκείνους που είναι σχετικά υγιείς και ήδη εμβολιασμένοι.

Ο Tedros Ghebreyesus απευθύνθηκε στις εταιρείες Big Pharma και στους συμμάχους τους σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι ασχολούνται μόνο με κράτη που πληρώνουν «υψηλό δολάριο» ενώ οι φτωχότερες χώρες λαμβάνουν …υπολείμματα. «Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν οι εταιρείες και οι χώρες που ελέγχουν την παγκόσμια προσφορά εμβολίων πιστεύουν ότι οι φτωχοί του κόσμου πρέπει να ικανοποιηθούν με τα υπολείμματα», είπε.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments