Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Όχι στο κλείσιμο της Αστικής σχολής!»

«Όχι στο κλείσιμο της Αστικής σχολής!»

0
astiki epigrafi
Dodekanisos

Ανακοίνωση μέσω της οποίας τάσσεται κατά του κλεισίματος της Αστικής Σχολής, εξέδωσε η διοίκηση του Διαγόρα. Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Διαγόρας συμμετέχει στην προσπάθεια και στηρίζει τη δυναμική αντίσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ΟΥ Δημοτικού Σχολείου και 11ου Νηπιαγωγείου Πόλεως Ρόδου, δηλαδή, της Αστικής Σχολής!
Του πρώτου σχολείου της πόλης Ρόδου, από το 1765, με ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ, το οποίο σε δύσκολα για τον τόπο χρόνια, λειτούργησε ως φάρος της γνώσης και του πατριωτισμού. Εκεί όπου συντάχθηκε το 1905, η ιδρυτική πράξη του Σωματείου μας, που αποτέλεσε σύμβολο αντίστασης κατά των κατακτητών, με πλούσια εθνική, πολιτιστική και αθλητική ιστορία σήμερα! Την Αστική Σχολή παρά την τεράστια προσπάθεια δεν κατάφεραν να κλείσουν οι κατακτητές των Δωδεκανήσων. Οι εχθροί τους! Και θα το πράξουμε μόνοι μας, επειδή κάποιοι άσχετοι με την ελληνική ιστορία θέλουν με περίεργες μεθοδεύσεις να μας κάνουν κατοίκους δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην Ευρώπη! Εμείς έχουμε την μεγαλύτερη ιστορία στον παγκόσμιο χάρτη, κι εμείς οφείλουμε να την προστατέψουμε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments