Αρχική Αθλητικά νέα Pliskova εναντίον Barty στον τελικό Wimbledon γυναικών

Pliskova εναντίον Barty στον τελικό Wimbledon γυναικών

0
Η Karolina Pliskova πανηγυρίσει την νίκη-πρόκριση στον τελικό του Wimbledon. Πηγή: tennisnews.gr
Dodekanisos

Τα εισιτήρια για τον τελικό του απλού γυναικών στο Wimbledon εξασφάλισαν με ανατροπή τόσο η Karolina Pliskova όσο και Ashleigh Barty. Οι δύο τενίστριες θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Σαββάτου (10/7). 

Με ανατροπή κόντρα στην Kerber

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του λονδρέζικου Major, η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου βάσει της WTA Ashleigh Barty νίκησε με 2-0 σετ την Angelique Kerber. Μόλις μισή ώρα χρειάστηκε η Αυστραλή τενίστρια για να κάμψει την αντίσταση της Kerber, η οποία δεν θα έχει την ευκαιρία να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2018 στο Wimbledon. 

Η Barty πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο βρέθηκε να χάνει 5-2, ωστόσο με τεράστια ανατροπή επικράτησε 7-6(3). Η 25χρονη Barty τελείωσε με 38(!) winners και υπέπεσε σε 16 αβίαστα λάθη.  Εξαιρετικό ήταν το σερβίς της, τελειώνοντας το ματς με 51/74 πόντους. 

Tο Σάββατο θα προσπαθήσει να γίνει η δεύτερη αθλήτρια από την Αυστραλία που ενδεχομένως να κατακτήσει το Wimbledon. Μόλις μισό αιώνα ακριβώς μετά την επιτυχία της Ίβον Γκούλαγκονγκ Κόουλι που το είχε καταφέρει το 1971!

Τεράστιο comeback και από την Pliskova 

Πραγματοποιώντας μία μεγάλη ανατροπή στον πρώτο ημιτελικό καριέρας στο Wimbledon, η Karolina Pliskova νίκησε 2-1 σετ της Aryna Sabalenka (Νο.2 του ταμπλό) κι εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό. 

Η 29χρονη Τσέχα τενίστρια παρότι έχασε το πρώτο σετ 7-5, στην συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Πήρε τα δύο επόμενα σετ με 6-4, 6-4 σε μία ώρα και 37 λεπτά και την πρόκριση στον τελικό. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments