Dodekanisos

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η συντριπτική πλειοψηφία, εκείνων που δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση, δεν προτίθεται να το πράξει για τουλάχιστον 2 με 3 μήνες!

Συγκεκριμένα το 40% απάντα πως δεν θα το κάνει ποτέ, ένα 24% μπορεί να το κάνει αλλά πολύ αργότερα, 16% λέει πως δεν θα κάνει το εμβόλιο για τουλάχιστον 2 μήνες ακόμα και μόλις 16% θα το κάνει το συντομότερο δυνατόν. Αν τα ευρήματα της έρευνας είναι αξιόπιστα τότε το 80% των ανεμβολίαστων δεν πρόκειται να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσα στους επόμενους 2 μήνες. 

Κοιτώντας την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα σήμερα 7 Ιουλίου 2021 έχουν εμβολιαστεί έστω με μία δόση περίπου 5,120,000 Έλληνες, δηλαδή περίπου to 49% των Ελλήνων. Συνεπώς τα ευρήματα της έρευνας αφορούν σε κάτι παραπάνω από τους μισούς Έλληνες!

Αξίζει να σημειωθεί πως, σήμερα 7 Ιουλίου 2021, πλήρως εμβολιασμένοι είναι το μόλις το 39% των Ελλήνων. Αν τελικά η μέτρηση της Pulse επιβεβαιωθεί και στην πραγματικότητα το συμπέρασμα είναι απλό. Για τουλάχιστον 2 μήνες ακόμα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 50%. Αλλά και σε 2 μήνες με 3 μήνες από τώρα, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού, το ποσοστό του πληθυσμού που θα έχει πειστεί να εμβολιαστεί δεν θα ξεπερνά το 60%.

Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν και στην κυβέρνηση που βλέπει να είναι πλέον ανέφικτος ο στόχος για 70% ανοσία πριν το φθινόπωρο κάτι που ίσως εξηγεί την αναστάτωση που επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης και την πίεση που ασκείται στην κοινωνία ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις. Δεδομένου ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε προεκλογικούς ρυθμούς η πίεση στην κυβέρνηση αναμένεται να πολλαπλασιαστεί το επόμενο διάστημα, κάτι που μέχρι τώρα δεν υπήρχε αφού η αντιπολίτευση “έβαλε πλάτη” στις μέχρι τώρα προσπάθειες για εμβολιασμό. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments