Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επίσημο: Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα και πληρότητα στο 80%!

Επίσημο: Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα και πληρότητα στο 80%!

2
Dodekanisos

Είναι πλέον επίσημο. Οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στα γήπεδα αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι εμβολιασμένοι και θα φορούν μάσκα. Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της COVID-19» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων. Συγκεκριμένα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες». 

Στο 80% η πληρότητα μόνο με εμβολιασμένους

Η πληρότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναλόγως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, θα φτάσει έως και το 80%. Συγκεκριμένα μόνο με εμβολιασμένους θεατές (εννοούνται και οι νοσήσαντες με ανάλογο πιστοποιητικό), με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ένα 5% είναι το ποσοστό ανήλικων που δεν μπορούν να εμβολιασθούν και θα εισέρχονται στο γήπεδο ακολούθως: 

Στα ανοικτά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 80% της μέγιστης πληρότητας (25.000 ανώτατο όριο θεατών). Ενώ η διασταύρωση θα γίνεται με εμβολιαστικό πιστοποιητικό στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για το έως 5% των μη εμβολιασμένων (ανήλικοι) η διασταύρωση θα γίνεται με πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid). 

Στα ανοικτά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 60% της μέγιστης πληρότητας (10.000 ανώτατο όριο θεατών), ενώ η διασταύρωση θα γίνεται κατά τον έλεγχο στην είσοδο. Για το έως 5% των μη εμβολιασμένων (ανήλικοι) θα ζητείται πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Ποια θα είναι η ακολουθία στα κλειστά γήπεδα; 

Στα κλειστά γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 80% της μέγιστης πληρότητας (8.000 ανώτατο όριο θεατών). Eνώ η διασταύρωση θα γίνεται με εμβολιαστικό πιστοποιητικό στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για το έως 5% των μη εμβολιασμένων (ανήλικοι) θα ζητείται πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Τι συμβαίνει με τα κλειστά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα;

Τέλος, στα κλειστά γήπεδα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων θα εισέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι και έως 5% μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι), καλύπτοντας το 60% της μέγιστης πληρότητας (3.000 ανώτατο όριο θεατών). Eνώ θα υπάρχει έλεγχος κατά την είσοδο. Το έως 5% των μη εμβολιασμένων (ανήλικοι) θα πρέπει να έχει στη διάθεση του πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid).

Υποχρεωτικό PCR ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους εργαζομένους 

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις ΠΑΕ, τα αθλητικά σωματεία και τα ΜΜΕ να απασχολούν στους αθλητικούς χώρους εμβολιασμένους επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό PCR (48 ωρών) ή rapid test (24 ωρών) πριν από την έναρξη του εκάστοτε αγώνα.

Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Αναλυτικά ο σχετικός πίνακας: 

Πηγή: ethnos.gr
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για να μπαίνουν στα γήπεδα μόνο […]

trackback

[…] και προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης, με βάση την οποία από τη νέα […]