Αρχική Videos 9 στους 10 εστιάτορες ανοίγουν τα μαγαζία τους σε όλους

9 στους 10 εστιάτορες ανοίγουν τα μαγαζία τους σε όλους

0

Ανοιχτές για όλους θα μείνουν 9 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας στη Θεσσαλονίκη επιλέγοντας να λειτουργήσουν ως μικτοί χώροι, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξάγει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης στα μέλη της μέσω εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας. Αντιθέτως, να λειτουργήσουν ως χώροι μόνο για εμβολιασμένους επιλέγει μόλις ένα 6% και ένα άλλο 6% απαντά ότι δεν γνωρίζει ακόμη τι θα κάνει.

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες θεωρούν εκτός πραγματικότητας να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού για τους ελέγχους στην πόρτα και επισημαίνουν ότι τα μέτρα ελέγχου που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

“Ήταν εντελώς λάθος η απόφαση της Κυβέρνησης και ο τρόπος χειρισμού της κατάστασης”, επισημαίνει με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Μιχάλης Επιτροπίδης. “Ποιος θα δώσει 20-40 ευρώ λ.χ. για να κάνει rapid test για να πάει να πιει ένα ποτό με τη γυναίκα του ή για φαγητό; Οι επιχειρηματίες επιλέγουν τους μικτούς χώρους, γιατί διαφορετικά αποκλείουμε το 60% του πληθυσμού” 

Κατά των διαχωρισμών τάσσονται οι γνωστοί σεφ Λαζάρου και Σκαρμούτσος

Ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου σχολίασε τις ανακοινώσεις για την εστίαση μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη. τονίζοντας ότι δεν γίνεται να ζητούν οι ιδιοκτήτες πιστοποιητικά από τους πελάτες είπε: «Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί» επανέλαβε για άλλη μια φορά ο γνωστός σεφ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με δηλώσεις στην ΕΡΤ επεσήμανε πως χρειάζεται να γίνουν αρκετές διευκρινίσεις για τα μέτρα καθώς το τοπίο είναι θολό. «Είμαστε αρκετά μπερδεμένοι. Δεν ξέρουμε αν θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους ή για τους εξωτερικούς. Δεν έχουμε καταλάβει για τι μιλάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Καταλαβαίνω την ανησυχία της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τους εμβολιασμούς. Θα μπορούσαν να βρεθούν άλλα μέτρα που δε θα ανακάτευαν για μία ακόμα φορά την εστίαση. Οι εσωτερικοί χώροι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ίσως με λιγότερη πληρότητα απ’ ό,τι λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι εξωτερικοί χώροι χωρίς να χρειαζόταν να κάνουμε εμείς τον έλεγχο» υπογράμμισε παράλληλα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments