Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Καταπέλτης ο Κούβελας για τις διακρίσεις φιλάθλων!

Καταπέλτης ο Κούβελας για τις διακρίσεις φιλάθλων!

0
Dodekanisos

Κάθετα αντίθετος στον διαχωρισμό των φιλάθλων μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, δηλώνει ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Δίκη» του Open για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, για το θέμα αυτό τόνισε τα ακόλουθα:

«Προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ την διάκριση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων γιατί αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα και κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Όπως η στάση του Νίκα ή η σφαγή του Ιππόδρομου στη Θεσσαλονίκη από το Θεοδόσιο. Αν ήμουν πολιτικός θα προτιμούσα να μην θίξω το θέμα. Θα ήταν μια λογική προσέγγιση να έχουν τα γήπεδα 50% πληρότητα για να διατηρούνται και οι λογικές αποστάσεις. Η διάκριση των πολιτών δεν είναι ούτε συνταγματική, ούτε δημοκρατική ούτε και εφικτή».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Είμαι εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στα γήπεδα είναι νέοι και επομένως δεν είναι στις ομάδες που οφείλουν να εμβολιάζονται. Και τα τέσσερα εμβόλια που έχουμε αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουν μόνο με αυτοπροστασία και δεν είναι εμβόλια που μπορούν να προκαλέσουν τοίχος ανοσίας. Είναι σαν το κράνος της μοτοσικλέτας. Προστατεύεται σε κάποιο βαθμό αυτός που το φοράει. Ο εμβολιασμένος και μπορεί να νοσήσει και να μεταδώσει. Άρα λοιπόν πιο πολύ κινδυνεύει ο ανεμβολίαστος από τον εμβολιασμένο».

Σε ερώτηση που του έγινε για το θέμα της επιδότησης των νέων προκειμένου να εμβολιαστούν είπε:

«Την επιδότηση του εμβολιασμού την θεωρώ γελοία. Δεν θα το συζητούσα καθόλου. Αν δεν το είχα ακούσει με τα αυτιά μου δεν θα πίστευα ότι έχει συμβεί. Δεν γίνεται να επιδοτούμαι κάποιον να εμβολιαστεί για την ασφάλεια του. Το κάνει γιατί το θέλει αρκεί να έχει πραγματικούς κινδύνους από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δ:

«Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η καινούργια μετάλλαξη Δ δεν έχει καθόλου τα χαρακτηριστικά που της αποδίδουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι δέκα φορές λιγότερο θανατηφόρα και είναι λίγο πιο μεταδοτική. Μέσα στο καλοκαίρι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα γιατί οι κορωνοϊοί δεν μεταδίδονται. Από τη στιγμή που μιλάμε για τόσο μικρό αριθμό ασθενών και από τη στιγμή που φροντίζουμε να είναι προστατευμένοι οι ηλικιωμένοι, δεν νομίζω ότι και πολλοί 80χρονοι θα πάνε στο γήπεδο για να κινδυνεύσουν. Αυτούς λοιπόν πρέπει να φροντίσουμε να είναι εμβολιασμένοι και προστατευμένοι. Και φυσικά για όποιον άλλο με ιδιαίτερα προβλήματα κολλήσει, θα έπρεπε η πολιτεία να έχει προμηθευτεί τα αντισώματα τα θεραπευτικά τα οποία έχουν πλήρη και κανονική άδεια, τα οποία θα κόστιζαν και πολύ λιγότερο από τα 150 ευρώ που η πολιτεία θα δώσει στους νέους για να εμβολιαστούν».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στους νέους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτρέπει τα παιδιά του από το να εμβολιαστούν:

«Στην επιστήμη τα χαρακτηριστικά είναι δυο πράγματα. Η λεπτομέρεια και τα νούμερα. Είτε μιλάμε λεπτομερώς με νούμερα, είτε κάνουμε συζήτηση καφενείου. Στην προκειμένη περίπτωση επειδή το θέμα είναι σοβαρό θα πρέπει να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει με αυτά τα προϊόντα. Τα φαρμακευτικά προϊόντα που ορίζουμε ως εμβόλια, δεν έχουνε κατασκευαστεί για να παρέχουν ανοσία. Παρέχουν τη δυνατότητα σε αυτόν που το έχει χρησιμοποιήσει, χαμηλότερης βαρύτητας νόσου. Το κάνουμε για τον εαυτό μας. Αν εγώ ανήκω σε μια ομάδα που έχει υψηλό κίνδυνο, καλό είναι να εμβολιαστώ. Τα παιδιά μου όμως που είναι νεαρής ηλικίας και δεν κινδυνεύουν γιατί δεν έχει πεθάνει κανένας μικρής ηλικίας χωρίς υποκείμενα νοσήματα,, ούτε έχει νοσήσει σοβαρά για να απασχολήσει το σύστημα υγείας, δεν είναι πολύ σοβαρό να τα εμβολιάσω. Όχι δεν τα προτρέπω αλλά σαφέστατα τα αποτρέπω. Έχω τρία παιδιά, η μεγάλη μου κόρη είναι 27 ετών και τα υπόλοιπα δυο 22. Η εκτίμηση κινδύνου είναι υπέρ του να μην εμβολιαστούν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments