Αρχική Επικαιρότητα 28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα των πολιτικών για την Εθνική επέτειο

28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα των πολιτικών για την Εθνική επέτειο

0
Dodekanisos

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την δοξολογία και στην συνέχεια την μαθητική παρέλαση στο Παλαιό Φάληρο.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την Εθνική επέτειο

«Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή. Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων. Σήμερα έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερη αισιοδοξία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά με εκσυγχρονισμένες Ένοπλες Δυνάμεις. Με διεθνείς συμμαχίες. Μία χώρα η οποία τείνει χείρα φιλίας σε όλους. Ταυτόχρονα όμως, είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή οικονομικά με ανάπτυξη για όλους. Με επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Με μειωμένους φόρους που βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Εύχομαι και ελπίζω να μπορέσουμε να πορευτούμε σε αυτό το μέλλον με την ενότητα που οι καιροί απαιτούν. Να έχουμε πάντα την ευθυκρισία να ξεχωρίζουμε τα χρήσιμα ”ναι” από τα αναγκαία ”όχι”. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο».

Σακελλαροπούλου: «Το έπος του ’40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι»

«Το έπος του ‘ 40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι Ενοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή».

«Η επέτειος του “ΟΧΙ” είναι μια μέρα τιμής και υπερηφάνειας για το έθνος μας. Μια ένδοξη στιγμή της ιστορίας μας, όταν οι Έλληνες αρνήθηκαν να παραδοθούν. Αντιτάχθηκαν ηρωικά στη φασιστική εισβολή και κατανίκησαν έναν υπέρτερο εχθρό. Το έπος του ‘40 μας υπενθυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», είπε η κ. Σακελλαροπούλου και συνέχισε: «Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλειά μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή. Από το υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητά τους αντλούμε παράδειγμα ευθύνης και ομοψυχίας».

Δένδιας: «Υπερήφανοι πάντα για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας»

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «28η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης για όσους πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπερήφανοι πάντα για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας».

Βαρουφάκης: «Η γιορτή του ”ΟΧΙ” είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό»

«Η 28η Οκτωβρίου, η Γιορτή του ”ΟΧΙ”. Είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό αλλά και για κάθε ευρωπαίο δημοκράτη», τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο του ”ΟΧΙ”, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι πριν 81 χρόνια δεν έτρεφε αυταπάτες ο ελληνικός λαός όταν βροντοφώναξε ”ΟΧΙ” στον φασισμό που κατέφτασε από τον ευρωπαϊκό Βορρά. Προσθέτει ότι «Αριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί γνώριζαν καλά ότι οι επίδοξοι κατακτητές είχαν υπεροπλία και, εν τέλει, θα πέρναγαν. Γνώριζαν ότι περιπέτεια δεν ήταν το ”ΟΧΙ” στους κατακτητές και τους ντόπιους αντιπροσώπους τους, όσο ισχυροί κι αν ήταν. Γνώριζαν ότι η χείριστη περιπέτεια θα ήταν η παράδοση χωρίς όρους, το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, η συνθηκολόγηση».

Για αυτό, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης στο μήνυμά του «τιμάμε σήμερα τον αγώνα τους, το Αλβανικό Έπος, και την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε την Γερμανική Κατοχή». Με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25 υπογραμμίζει επίσης ότι: «φέτος, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου του 2021, επέλεξε να μας επισκεφτεί λίγο πριν παραδώσει την Καγκελαρία η κα Μέρκελ. Σε πείσμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που δεν θα χάσει την ευκαιρία να της προσφέρει άλλη μια φορά γη και ύδωρ, ο φιλόξενος λαός μας της εύχεται καλή αφυπηρέτηση αλλά και της θυμίζει πως αυτός ο τόπος δεν προσκυνά αδίστακτους κατακτητές που, δρώντας εκ μέρους της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, μετέτρεψαν την Ευρώπη σε σιδερένιο κλουβί».

Κουτσούμπας: «Η 28η Οκτωβρίου 1940, και τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα για μια κοινωνία χωρίς φασισμό, πολέμους, εκμετάλλευση»

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940, αλλά και τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, μπορούν να εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα για μια κοινωνία χωρίς φασισμό, πολέμους, εκμετάλλευση. Αυτό είναι και το πραγματικό περιεχόμενο της λαϊκής ενότητας απέναντι σε μια κάλπικη «εθνική ομοψυχία», που συνήθως προβάλλουν οι δυνάστες του λαού μας» δήλωσε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παναγιωτόπουλος: «Σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας κι ομοψυχίας για τον Ελληνισμό»

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 κατέχει ξεχωριστή θέση στη μακραίωνη και ένδοξη Ιστορία του Έθνους. Είναι σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας κι ομοψυχίας για τον Ελληνισμό». Αυτό τόνισε σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αποτελεί δέσμευση για τις Ένοπλες Δυνάμεις να εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία κι ακεραιότητα της πατρίδος» συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Φλώρος: «Η επέτειος συγκινεί και εμπνέει, νοηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον»

Η σημερινή επέτειος συγκινεί και εμπνέει με τα υψηλού συμβολισμού νοήματά της, διδάσκοντας με έναν μοναδικό τρόπο που νοηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον, στέλνοντας σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο παραλήπτη. Αυτό τόνισε στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Το ακατάβλητο πνεύμα του μετώπου που έφερε τότε στην πατρίδα τη νίκη εμπνέει, συγκινεί και κινητοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις του έθνους μέχρι και σήμερα» συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Εμπνέει», συνέχισε, «όμως ιδιαίτερα εμάς, τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της πατρίδας, γεμίζοντάς μας με πείσμα και αταλάντευτη θέληση ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Επισήμανε, δε, ότι προορισμός μας «ως Έλληνες είναι να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο! Λιγότεροι πάντα στον αριθμό, μα γενναιότεροι, και αιώνιοι θεματοφύλακες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ιδεωδών του δυτικού πολιτισμού».

«Οι αθάνατοι ήρωες του έπους του ‘40 θα μας θυμίζουν πάντοτε το πανάρχαιο πρόσταγμα του έθνους, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές μας τοποθετώντας πάνω από όλους και από όλα την πατρίδα: “Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”!» καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments