Το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα FPO προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Αυστρία

0
Dodekanisos

Το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) έχει προβάδισμα στην τελευταία δημοσκόπηση με το ένα τρίτο των Αυστριακών να δηλώνουν την υποστήριξή τους στο δεξιό λαϊκιστικό κόμμα ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους. Το κόμμα του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ βρίσκεται στο 30%, αρκετά μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPÖ) και το κυβερνών Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) με 23 τοις εκατό και 22 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το ερευνητικό ινστιτούτο Lazarsfeld Gesellschaft (Λάτσασφερτ Γκεζέλσαφτ) για λογαριασμό της εφημερίδας Österreich , έδειξε ότι ο εταίρος του συνασπισμού του ÖVP, οι Πράσινοι, συγκέντρωσε μόλις το 10 τοις εκατό των ψήφων, πράγμα που σημαίνει ότι τα σημερινά κυβερνώντα κόμματα συγκεντρώνουν μόνο την υποστήριξη του 32 τοις εκατό όλων των Αυστριακών. , καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την επιστροφή της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία. Ο μόνος βιώσιμος συνασπισμός που θα μπορούσε να απολαύσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ήταν το ÖVP και το FPÖ με το σημερινό κυβερνητικό κόμμα ως κατώτερους εταίρους.

Η αύξηση της υποστήριξης για το κόμμα του Kickl έχει τροφοδοτηθεί από την απογοήτευση που νιώθει ένας αυξανόμενος αριθμός Αυστριακών για την τρέχουσα κατάσταση. Από το περιθώριο, η δεξιά ομάδα πέτυχε να επικρίνει την κυβερνητική διαχείριση της οικονομίας και υπερασπίστηκε την αυστηρή μετανάστευση, την ευρωπαϊκή ταυτότητα και τον τερματισμό των κυρώσεων στη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments