Αρχική Videos To 97% των Ούγγρων πολιτών είναι κατά των κυρώσεων στη Ρωσία

To 97% των Ούγγρων πολιτών είναι κατά των κυρώσεων στη Ρωσία

0

To 97% των κατοίκων στην Ουγγαρία είναι κατά των κυρώσεων στη Ρωσία! Αυτό είναι το αποτέλεσμα των Εθνικών διαβουλεύσεων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλεξάντρα Σεντκιράλι. Η ίδια τόνισε τα εξής:


«Η κυβέρνηση συνόψισε τα αποτελέσματα της εθνικής διαβούλευσης, τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα: το 97 τοις εκατό των Ούγγρων απορρίπτουν κυρώσεις που προκαλούν σοβαρή ζημιά. Κυρώσεις που δεν σταμάτησαν την κρίση στην Ουκρανία προκάλεσαν και προκαλούν άνευ προηγουμένου οικονομικές δυσκολίες στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σεντκιράλι.

Το μήνυμα της διαβούλευσης είναι σαφές: είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί η πολιτική κυρώσεων των Βρυξελλών. Απαιτούνται ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, όχι περιορισμοί που οδηγούν σε αδιέξοδο», είπε ο Σεντκιράλι. Οι εθνικές διαβουλεύσεις στην Ουγγαρία διήρκεσαν από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες της χώρας είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη θέση τους για το θέμα των κυρώσεων σε ενεργειακά προϊόντα από τη Ρωσία και τις κυρώσεις που προκάλεσαν μείωση του αριθμού των Ρώσων τουριστών και αύξηση των τιμών των τροφίμων. Σε αντίθεση με τα δημοψηφίσματα, οι εθνικές διαβουλεύσεις δεν προβλέπουν όριο συμμετοχής.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεκινά εθνικές διαβουλεύσεις όπου οι πολίτες θα πουν τη γνώμη τους για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments