Αρχική Videos “Που πήγαν τα 50 δισ. δολάρια που στείλαμε για βοήθεια στην Ουκρανία;”

“Που πήγαν τα 50 δισ. δολάρια που στείλαμε για βοήθεια στην Ουκρανία;”

0

Οι Ρεμπουπλικανοί γύρισαν την πλάτη στον Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Μόνο 86 από τα συνολικά 213 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων εμφανίστηκαν για να τον ακούσουν να μιλάει στο Κογκρέσο, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο. Η επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ ήταν το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την έναρξη στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στο γειτονικό κράτος στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξη και ζήτησε περισσότερα βαρέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων τανκς και αεροσκαφών.  Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, απαιτούν περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση όσον αφορά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
«Δυστυχώς, αυτό που δεν άκουσα απόψε ήταν μια ξεκάθαρη εξήγηση για το πού πήγαν τα πρώτα 50 δισεκατομμύρια δολάρια που στείλαμε για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές τους», είπε η βουλευτής Λόρεν Μπόμπερτ και πρόσθεσε πως «δεν θα υποστηρίξει την αποστολή επιπλέον χρημάτων σε αυτόν τον πόλεμο μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

Στο μεταξύ, το Κογκρέσο εξέδωσε νομοσχέδιο για τις δαπάνες που περιείχε βοήθεια αξίας άνω των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. Όμως οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι τα χρήματα που προορίζονται για το Κίεβο ξεπέρασαν συνολικά τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους New York Times. Το Πεντάγωνο αποκάλυψε ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Patriot, τεθωρακισμένα οχήματα και εκτοξευτές χειροβομβίδων, καθώς και πυροβολικό και άρματα μάχης.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments