Αρχική Videos Αγγλία: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, επεισόδια με την Αστυνομία

Αγγλία: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, επεισόδια με την Αστυνομία

0
Dodekanisos

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και των συμμετεχόντων στην ετήσια Πορεία Εκατομμυρίων Μάσκας στο Λονδίνο, καθώς διαδηλωτές κατά του κατεστημένου άνοιξαν πυροτεχνήματα κατά των αξιωματικών και έκαψαν ένα ομοίωμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, στην Πλατεία Τραφάλγκαρ και στην Οξφόρδη Στριτ την Παρασκευή, σηματοδοτώντας την ετήσια Πορεία Εκατομμυρίων Μάσκας, η οποία πραγματοποιεί μεγάλες διαδηλώσεις κάθε χρόνο στις 5 Νοεμβρίου κατά της κυβερνητικής υπέρβασης, της εισοδηματικής ανισότητας και, πιο πρόσφατα, των περιορισμών του Covid-19.

Ο Μπόρις είπε ψέματα, οι άνθρωποι πέθαναν», φώναζαν οι διαδηλωτές καθώς έβγαιναν στους δρόμους. Τελικά η αστυνομία έκανε επέμβαση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές εντάσεις. Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η Αστυνομία εξήγησε πως αναγκάστηκε να μπει στο πλήθος καθώς ορισμένοι έκαναν χρήση επικίνδυνων πυροτεχνημάτων και ρουκετών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έγιναν εννέα συλλήψεις ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments