Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα 1,5 εκατομμύρια Ιρλανδοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω Covid Pass

1,5 εκατομμύρια Ιρλανδοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω Covid Pass

0
Dodekanisos

Η Ιρλανδία είναι το μόνο κράτος μέλος που δεν είναι έτοιμο να εφαρμόσει το Digital COVID Passport της ΕΕ δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Reynders. Όλα τα αλλά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν συνδεθεί αποτελεσματικά με το σύστημα Digital COVID Passport της ΕΕ από 1 Ιουλίου 2021. Έτσι δυστυχώς οι Ιρλανδοί πολίτες θα αναγκαστούν να περιμένουν άλλες 18 ημέρες πριν η χώρα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το σύστημα ψηφιακού διαβατηρίου COVID της ΕΕ.

Επίθεση από hackers καθυστερεί την σύνδεση της Ιρλανδίας 18 ημέρες

«Λόγω της επίθεσης στον κυβερνοχώρο στην Ιρλανδία, ήταν δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος για την εφαρμογή όλων των τεχνικών λύσεων πριν από την 1η Ιουλίου, αλλά για όλα τα άλλα κράτη μέλη, δεν έχουμε καμία ανησυχία σχετικά με τον τρόπο να προχωρήσουμε, είπε ο Didier Reynders.

Η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ έχει ήδη συνδεθεί επιτυχώς

Το EU Digital COVID-19 Passport δημιουργήθηκε από την κομισιόν για να διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρώπης, επιτρέποντας στους κατόχους του διαβατηρίου να παρουσιάσουν απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19, αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής ή απόδειξη της προηγούμενης ανάρρωσης από την ασθένεια.

1,5 εκατομμύρια Ιρλανδοί ταξιδιώτες δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα

Όσον αφορά την καθυστέρηση στην έκδοση ψηφιακών διαβατηρίων της ΕΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair DAC Edward Wilson είπε ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια Ιρλανδοί εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Κατά συνέπεια, η Ryanair ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών της Ιρλανδίας, Eamon Ryan, να δώσει μια εξήγηση γιατί η χώρα δεν εκδίδει τα πιστοποιητικά έως τις 19 Ιουλίου, ενώ τα άλλα 24 κράτη μέλη της ΕΕ εφάρμοσαν το σύστημα τον Ιούνιο.

«Με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια Ιρλανδούς ενήλικες πλήρως εμβολιασμένους, λιγότερους από 45 Covid ασθενείς στο νοσοκομείο και λιγότερους από 15 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν υπάρχει δικαιολογία για περαιτέρω καθυστερήσεις», υποστήριξε ο Wilson.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments