Αρχική Αθλητικά νέα «Βαθιά ανήθικο το lockdown!»

«Βαθιά ανήθικο το lockdown!»

0
Dodekanisos

Την πλήρη αντίθεση σε ένα ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού εξέφρασε ο καθηγητής φαρμακολογίας Δήμητρης Κούβελας κατά την διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή του συναδέλφου Γιώργου Τράγκα στην τηλεόραση ΒΕΡΓΙΝΑ TV. Επίσης έκανε το σχόλιο του για το lockdown. Συγκεκριμένα, τόνισε τα ακόλουθα:
«Όπως κάθε ιατρική πράξη, θεωρούμε ότι είναι βαθιά ανήθικο να επιβάλλεται δια νόμου. Όπως δεν μπορούμε να επιβάλλουμε δια νόμου την μετάγγιση αίματος. Όπως δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τίποτα αν κάποιος δεν θέλει να το κάνει. Από τη στιγμή που θεωρητικώς προστατεύει κάποιον τόσο πολύ, δηλαδή 90%, ο καθένας είναι υπόλογος για τον εαυτό του. Αν τελικά, δεν είναι τόσο προστατευτικό και είναι γύρω στο 60%, με 70%, τότε πάλι θα χρειαστούμε ανοσία της αγέλης. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός. Για την ακρίβεια, ηθικά, δεν μπορώ να υποχρεώσω κάποιον αντίθετα με τη συνείδηση του για να προστατευτώ εγώ. Αυτό είναι ανήθικο».

Κάνοντας αναφορά στο lockdown είπε τα εξής:
«Είμαι κάθετα αντίθετος στο lockdown. Και δεν είμαι μόνο σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά. Πιστεύω ότι βλάπτει άμεσα την υγεία. Αν δηλαδή στην πατρίδα μας ήταν να πεθάνουν δυο χιλιάδες άνθρωποι, με το lockdown μπορεί να πεθάνουν 40.000. Δεν πρόκειται να μειωθούν. Άρα λοιπόν επί της ουσίας δεν είναι ένα υγειονομικό μέτρο. Είναι ένα αστυνομικό μέτρο και αυτά δεν βοηθάνε ιδιαίτερα, έως καθόλου σε αυτές τις καταστάσεις. Φυσικά και δεν θα έπρεπε να γίνει το lockdown. Είναι βαθιά ανήθικα τα μέτρα του lockdown. Και αντιδελογικά και αντιεπιστημονικά. Δεν έχουν κανένα νόημα».

Ο κ. Κούβελας πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Θα έπρεπε, αν ήμασταν μια λογική κοινωνία να είχαμε ενισχύσει την πρωτοβάθμια. Δεν έγινε όμως καμία προσέγγιση. Ακόμα και οι εμβολιασμοί έχουν να κάνουν με την αγωγή υγείας είναι ένα κομμάτι επίσης της πρωτοβάθμιας. Δεν μπορούμε να καταγράψουμε τον πληθυσμό, δεν ξέρουμε ποιοι θα έχουν πρόβλημα. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι ευπαθείς χωρίς πρωτοβάθμια. Χωρίς την πρωτοβάθμια. Είμαστε τυφλοί, κουλοί, στραβοί και κουτσοί. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όσον αφορά στο Εθνικό σύστημα υγείας, αυτό που αρχίζει και καταρρέει, δεν θα πρέπει να …ανακατώνονται οι ασθενείς που έχουν την λοίμωξη με τους μη covid θετικούς ασθενείς. Αν θυμάστε, οι Κινέζοι το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν ένα μεγάλο νοσοκομείο covid. Δεν είχαν νοσοκομεία στην Γουχάν; Είναι 30.000.000 κόσμος. Είναι δυνατόν να μην έχουν; Γιατί το έκαναν όμως; Γιατί δεν ήθελαν να ανακατώσουν τους μολυσμένους με τους άλλους ασθενείς που είχαν οτιδήποτε άλλο. Εμείς στην Ελλάδα είχαμε νοσοκομείο λιμωδών αλλά τα κλείσαμε πριν πέντε – έξι χρόνια γιατί ήταν ασύμφορα οικονομικά. Αυτή τη στιγμή είναι κουφάρια. Αν τα βάφαμε ένα χέρι και βάζαμε δέκα γιατρούς και πενήντα νοσοκόμες θα δούλευαν. Δυστυχώς πήραμε και σε αυτό λάθος απόφαση. Έχω λοιπόν την αίσθηση ότι οι μόνοι πραγματικοί αρνητές του ιού ήταν η Ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση γιατί συμφωνήσουμε μαζί, τους διότι ήταν οι μόνοι που περίμεναν ο ιός να εξαφανιστεί το καλοκαίρι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments