Αρχική Uncategorized 10/09/1978: Εθνικός – Ρόδος: 4 – 1

10/09/1978: Εθνικός – Ρόδος: 4 – 1

0
256_Image4
Dodekanisos
256_Image1256_Image41256_Image6256_Image7Στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 1978 – 1979 η ομάδα της Ρόδου αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό όπου και γνώρισε την δεύτερη ήττα της με σκορ 4 – 1. Δείτε τι έγραψε για το παιχνίδι εκείνο η Αθλητική Ηχώ, φωτογραφία από το παιχνίδι, την βαθμολογία του πρωταθλήματος, το εξώφυλλο αλλά και την νικήτρια στήλη του ΠΡΟ – ΠΟ που περιελάμβανε το παιχνίδι της Ρόδου.

Στο εξώφυλλο της η Αθλητική Ηχώ έγραψε «Εθνικός – Ρόδος 4 – 1».

Στο εσωτερικό της η εφημερίδα αναφέρει στον άρθρο με τίτλο «Ο Εθνικός Εκμεταλλεύθηκε την αδύνατη άμυνα της Ρόδου, την κέρδισε με 4 – 1 αλλά έχασε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Από δυο γκολ οι διακριθέντες Καραϊσκος – Εγκλες ενώ των ηττημένων ο Ράδος».

«Η πείρα των περισσοτέρων παικτών του Εθνικού και η άσχημη μέρα του τερματοφύλακα της Ρόδου Δοξάκη, οδήγησαν την Πειραϊκή ομάδα στην νίκη με 4 – 1. Ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι και ευρύτερο.

Αυτό μπορεί να γραφεί σαν γενικό συμπέρασμα.

Ο Εθνικός δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά καλύτερος όσο ίσως δείχνει το σκορ. Είχε όμως μια άνεση στο να ανατρέπει την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει.

Από την άλλη πλευρά, η Ρόδος δεν ήταν κακή, με την έννοια ότι δεν παρασύρθηκε και δεν υποτάχθηκα αγωνιστικά στον αντίπαλο της. Πλην όμως των προβλημάτων της αμυντικής γραμμής και επιθετικά οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν σωστά μια προσπάθεια, παρ’ όλο ότι εδαφικά υπήρξαν μεγάλα διαστήματα που είχαν την πρωτοβουλία.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Εθνικός κέρδισε περισσότερο με την πείρα, παρά με την ανωτερότητα του. Κατάφερε να ξεπεράσει ανώδυνα το πρώτο 15λεπτο κατά το οποίο η Ρόδιοι παίζοντας παίζοντας με ενθουσιασμό διατήρησαν την υπεροχή και πίεσαν, αλλά η μόνη καλή ευκαιρία που έχασαν ήταν στο 10’ από λάθος γύρισμα την μπάλλας από τον Αρμοδώρο στον Μακρυωνίτη. Πετάχτηκε ο Ράδος την κέρδισε αλλά πάνω στο σουτ έπεσε στα πόδια του ο τερματοφύλακας και απέκρουσε.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ 2 – 0

Σιγά – σιγά ο Εθνικός εγκαταλείποντας τις αντεπιθέσεις, κέρδισε το κέντρο και πέρασε μπροστά.

Στο 22’, ο Παππάς κέρδισε την μπάλλα και μπήκε από αριστερά στην περιοχή. Εκεί ο Τανίδης προσπάθησε να τον ανακόψει και τον ανέτρεψε. Ήταν πέναλτυ που δίκαια κατελόγισε αμέσως ο διαιτητής. Το κτύπησε ο Καραϊσκος και πέτυχε το 1 – 0.

Πριν συνέλθουν οι Ρόδιοι έγινε το 2 – 0. Ο Μακαρατζής από θέση έξω δεξιά πέρασε τον Καμπουρόγλου και έκανε σέντρα. Ο Δοξάκης απέτυχε στην έξοδο του, η μπάλλα έπεσε μπροστά στον Έγκλες που από κοντά πέτυχε ταο 2 – 0.

Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Μια επίθεση οι Εθνικοί, μια οι Ρόδιοι οι οποίοι στο 31’ και 34’ έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ.

Η ΡΟΔΟΣ ΜΕΙΩΣΕ ΣΕ 2 – 1

Η είσοδος του Χάσταλη στο 50’ έδωσε κάποια δύναμη στην ομάδα της Ρόδου και στο 52’ από μια δική του παράλληλη σέντρα ο Ράδος βρέθηκε κοντά στην περιοχή, αλλά βιάστηκε να κάνει το σουτ και αστόχησε. Στο 55’ ο Βαμβακούσης απέκρουσε προ του τέρματος και στο 56’ έγινε το 2 – 1. Ο Γεωργαλάς από δεξιά έκανε παράλληλη σέντρα και ο Ράδος με κεφαλιά πέτυχε το γκολ.

Για ένα 15λεπτο ακόμη οι Ρόδιοι ήσαν πιο δραστήριοι, αλλά οι γηπεδούχοι παίζοντας ψύχραιμα δεν του άφησαν πολλά περιθώρια για να φθάσουν στην ισοφάριση. Η πιο καλή ευκαιρία στο διάστημα αυτό χάθηκε στο 68’ όταν ο Γεωργαλάς με ατομική προσπάθεια μπήκε πλάγια στην περιοχή και έκανε το σουτ ελάχιστα άουτ.

ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΣΚΟΡ 4 – 1

Μετά το 70’ οι Εθνικοί έγιναν πιο δυνατοί. Έτσι στο 74’ από συνδυασμό ·Παππά – Καραϊσκου, ο τελευταίος έκανε βαθειά σέντρα, ο Δοξάκης δεν μπόρεσε και ο Εγκλές παρά την πίεση του Χατζηαχμέτ πέτυχε το 3 – 1.

Πριν συμπληρωθεί το λεπτό (75’) ο Καραϊσκος στο ύψος του ημικύκλιου της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα ξερό σουτ και πέτυχε το 4 – 1.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ

Ο Εθνικός στάθηκε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Καλός στην άμυνα, αρκετά σωστός στο κέντρο και πολύ δραστήριος στην επίθεση, έδειξε πως ούτε στην Καστοριά κέρδισε συμπτωματικά. Το ότι βρήκε αδυναμίες στην άμυνα του αντιπάλου δεν μειώνει την νίκη του.

Πολύ καλή απόδοση είχαν οι Καραϊσκος, Έγγλες, Βαμβακούσης, Μακαρατζής.

Η Ρόδος θα μπορούσε να είχε φέρει καλύτερο σκορ αν δεν συνέβαιναν αυτά που προαναφέραμε. Πάντως διαθέτει αξιόλογο συγκρότημα με λίγη προσοχή μπορεί να διακριθεί. Το ότι υστέρησαν ικανοί του παίκτες πρέπει να αφήνει κάποια αισιοδοξία γιατί σε άλλα παιχνίδια θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε καλύτεροι. Διεκρίθησαν οι Γεωργαλάς, Σκαρτάδος, Ράδος.

Ο Διαιτητής κ. Μοσχόπουλος σωστός. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Καμπορόγλου, Καραϊσκος.

Οι αντίπαλοι:

Εθνικός: Μακρυωνίτης, Βαμβακούσης, Αρμοδώρος (33’ Φυλακούρης), Λαμπρινός, Σιώκος, Μπράουν, Μακαρατζής, Έγγλες, Παππάς, Μητρόπουλος (56’ Βασιλόπουλος), Καραϊσκος.

Ρόδος: Δοξάκης, Βούλγαρης (62’ Κώτης),· Διακονικολάου, Χαϊμαχμές, Τανίδης, Σκαρτάδος, Γεωργαλάς, Καμπορόγλου, Παπαοικονόμου, Δράκος (50’ Χάσταλης), Ράδος.

Κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ»

Στην φωτογραφία από κάτω έχει λεζάντα που λέει «Εθνικός – Ρόδος 4 – 1: Ο Δοξάκης στο βάθος έχει εξουδετερωθεί και ο Έγκλες από κοντά επιτυγχάνει το δεύτερο γκολ παρά την προσπάθεια του Βούλγαρη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments