Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Τα παιχνίδια της Α1

Τα παιχνίδια της Α1

0
Dodekanisos


AO Δικαίου – Αναγέννηση

Σπουδαία νίκη με την οποία «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της βαθμολογίας πέτυχε ο ΑΟ Δικαίου επί της Αναγέννησης Ιάλυσος στο Πυλί με 2-0, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν από το 5ο λεπτό με δέκα παίκτες. Μάλιστα οι γηπεδούχοι που ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αστόχησαν και σε χτύπημα πέναλτι.
Το φιλμ του αγώνα:
3′ Ωραία ατομική ενέργεια από τον Χατζηφούντα, το σουτ του απέκρουσε ο Φωτεινής.
5′ Κόκκινη κάρτα από τον κ. Κατσιδώνη στον Μποϊλή Ζ. για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Γαϊτάνο.
36′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πανόπουλο, ο Μασάδο πήδηξε ψηλότερα όλων και με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0.
46′ Σουτ του Μασάδο, απέκρουσε ο Φωτεινής. Στην επαναφορά ο Πανόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον επόπτη κ. Γεωργιόπουλο να ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ.
54′ Ωραία ατομική ενέργεια του Πανόπουλου. Μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Πιτσουρδάκη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μασάδο με τον Φωτεινή να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
60′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Αξιώτη με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Λουτριώτη.
74′ Απευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Πανόπουλο, λάθος υπολογισμός από τον Φωτεινή με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-0.
87′ Σέντρα του Κεφαλιανού, σουτ στη κίνηση από τον Παπασεβαστό, στο οριζόντιο δοκάρι του Φωτεινή.
ΑΟ Δικαίου: Λουτριώτης, Χατζηβασίλης, Μουνούχος, Γούλας, Πανόπουλος, Μποϊλής Μ., Μασάδο (70′ Μυλωνάς), Θανόπουλος (52′ Παπασεβαστός), Μποϊλής Ζ., Φονσέκα, Χατζηφούντας
Αναγέννηση Ιάλυσος: Φωτεινής, Μαλλιάκας, Αξιώτης, Φωτεινήςς Γ., Πιτσουρδάκης, Κρομμύδας, Παφιάκης, Μπιγκό, Σάλιβαν, Γαϊτάνος (66′ Σπάρταλης), Στεργιόπουλος (57’Καρπαθάκης)
Δόξα – Κλεόβουλος
Εντυπωσιακό ματς διεξήχθη στα Μάσαρη, όπου η τιμωρημένη Δόξα Ψίνθου αντιμετώπισε τον Κλεόβουλο, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 3-3, αποτέλεσμα που διατήρησε τη διαφορά τους από τη γραμμή του υποβιβασμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ίκαρος Τριπολίτης, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, με το τρίτο του τέρμα να έρχεται στο 95’, ενώ και οι δύο ομάδες έφυγαν με παράπονα για τη διαιτησία του κ. Κόγγου.
Η Δόξα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μετά από το πρώτο πιεστικό της τέταρτο ευτύχησε να πετύχει δύο τέρματα σε διάστημα δύο λεπτών με τους Ορφανό (16’)και Στάππα (18’), με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ήρθε η αντίδραση των Λινδιακών, καθώς στο 50’ ο Τριπολίτης έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε για τον Κλεόβουλο σε 2-2. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα στο 62ο λεπτό με το γκολ του Καραγιάννη που αμφισβήτησαν έντονα οι παίκτες του Κλεόβουλου για οφσάιντ. Την τελευταία λέξη πάντως την είπε και πάλι ο Τριπολίτης στο 95ο λεπτό, καθώς ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Γεωργαλλής από τον Φυλακούρη, απόφαση που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι.
Στο 68’ αποβλήθηκε ο Φραντζής με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Δόξα Ψίνθου: Ματακάκης, Βιτσέντζος, Τσούλλος, Σταμούλης (77’ Κωστομοίρης), Φυλακούρης, Νικολός, Φράγκος (61’ Καρίκης), Αλιάι, Στάππας, Ορφανός, Καραγιάννης
Κλεόβουλος: Διάκουλας, Θεοδοσίου, Φραντζής, Λάμπης (55’ Κανάκης), Δανελλάκης, Μαγιόγλου, Τριπολίτης, Ιωαννίδης, Γεωργαλλής, Τσοπανάκης (70’ Ιακωβίδης), Βασιλάκης
Αστέρας Παστίδας – ΑΕΡΑ
Επανήλθε δυνατά στη «μάχη» του τίτλου ο ΑΕΡΑ, που πέρασε χθες νικηφόρα από την Παστίδα, επικρατώντας του Αστέρα με 3-1. Οι παίκτες του Βαγγέλη Χοσάδα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αποβολή του Κιλασίν στο 65’ για να «γυρίσουν» το ματς, ενώ οι γηπεδούχοι για ακόμη μια αγωνιστική δεν μπόρεσαν να πάρουν βαθμούς και πλέον η προσπάθεια τους για παραμονή στην κατηγορία γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και «κύλησε» χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, στην τελευταία από αυτές όμως ο Αντωναράς με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα στις καθυστερήσεις. Το ματς πήρε «φωτιά» μετά το 65ο λεπτό και την αποβολή του Κιλασίν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού στο 69’ ο ΑΕΡΑ ισοφάρισε με τον Κυριαζή. Ένα λεπτό αργότερα έμειναν με δέκα και οι Αφαντενοί, αφού την κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο Συμεωνίδης. Στο 74’ και πάλι ο Κυριαζής από κοντά σημείωσε το 1-2 για τον ΑΕΡΑ, με το «διπλό» να «κλειδώνεται» στο 87ο λεπτό με το πλασέ του Λυριστή στο τετ α τετ με τον Κυζάλα.
Διαιτήτευσε ο κ. Αντωνάς με βοηθούς τους κ. Γιακουμάκη και Ωραιόπουλο.
Αστέρας Παστίδας: Κυζάλας, Τσαφής, Αντωναράς, Καλαγρής, Χαριτάκης, Κιλασίν, Μακρυδημήτρης, Τ. Σαββάκης, Κ. Σαββάκης (80’ Καψαλάκης), Πότσος, Τζαφέρης (73’ Παπαχριστοδούλου)
ΑΕΡΑ: Καρπαθάκης, Γιώργου, Διακίδης, Κατσαρής (70’ Γιαννακάκης), Συμεωνίδης, Κυριαζής (87’ Αντωνίου), Λυριστής, Σαμαράς (85’ Διακάκης), Καλογήρου, Μοσχής, Στεργαλλάς
Φοίβος – Διαγόρας Βατίου
Ξέσπασε ο Φοίβος Κρεμαστής στον Διαγόρα Βατίου, τον οποίο και νίκησε με 4-1 στο γήπεδο του, μετά από ένα εντυπωσιακό ματς και από τις δύο ομάδες που ικανοποίησαν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην Κρεμαστή για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» μετά το γκολ που δέχθηκαν και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Λευτέρη Δράκο και Δημητρόπουλο που πέτυχαν από δύο τέρματα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά και από τις δύο ομάδες, οι οποίες αγωνίσθηκαν επιθετικά με στόχο το γκολ. Αυτός που το πέτυχε πρώτος ήταν ο Διαγόρας Βατίου, αφού στο 26ο λεπτό ο Παπαδόπουλος με σουτ «άνοιξε» το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση του Φοίβου ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με το πλασέ του Δημητρόπουλου που ισοφάρισε σε 1-1.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σε αυτό βοήθησε πολύ το γρήγορο προβάδισμα που πήραν στο 47’ με τον Λ. Δράκο. Ο επιθετικός του Φοίβου «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του στο 75’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ενώ ο Δημητρόπουλος στο 90’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων, σημειώνοντας από κοντά το τελικό 4-1.
Φοίβος Κρεμαστής: Τζουμάκας, Μπούτσκα (69’ Στρατής), Μπιλιάς (55’ Χριστοδούλου), Π. Δράκος, Δημητρόπουλος, Ν. Ορφανίδης, Λ. Δράκος, Σ. Ορφανίδης (77’ Πεταυράκης), Σάββενας, Βασιλείου
Διαγόρας Βατίου: Αναστασάς, Ζουρούδης, Μικιού, Καλούδης, Ζωάννου, Ζερβός (73’ Ορμενάι), Καρπαθάκης (60’ Γιαννακόπουλος), Αιντενίζ, Μέντος, Παπαδόπουλος, Καμπούρης
Ηρακλής Μαριτσών – Ηρακλής Λάρδου
Σε ένα ματς όπου τα πάντα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, Ηρακλής Μαριτσών και Ηρακλής Λάρδου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, χάνοντας και οι δύο την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στους στόχους τους, οι οποίοι είναι φυσικά διαφορετικοί για κάθε έναν από τους δύο.
Οι δύο «Ηρακλήδες» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με στόχο να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, αφού έτσι κι αλλιώς το ματς λογικά στη συνέχεια θα «έκλεινε». Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο 37ο λεπτό με το σουτ του Παπαγεωργίου και έβαλαν τις βάσεις για ενδεχόμενη νίκη. Η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου πάντως κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με την κεφαλιά του Βασίλη Χαρίτου.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες κοίταξαν πρώτα απ’ όλα τις άμυνες τους και το πώς θα απέφευγαν να δεχθούν το δεύτερο γκολ, με τις λιγοστές φάσεις που δημιουργήθηκαν να μην ανησυχούν τους δύο τερματοφύλακες.
Ηρακλής Μαριτσών: Κοσμάς, Λορέντζος, Τσούφιος (74’ Μαυρής), Κωστάκης, Παπακωνσταντής, Κρομμύδας, Χειμωνέτος, Μπιλιάς, Μακρής, Παπαγεωργίου, Γιακουμάρος (55’ Αθανασίου)
Ηρακλής Λάρδου: Κεφάλας, Παπαιωάννου, Διακολουκάς, Μ. Χαρίτος (40’ Μουστάκας), Διακοβασιλείου, Κακλαμάνος, Β. Χαρίτος (88’ Μπενούρ, Καφάλας, Πέρος, Νικολής, Σ. Ευαγγελίδης
Κλεάνθης – Ευαγόρας
Στις νίκες επέστρεψε  ο Ευαγόρας, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς από το Παραδείσι, επικρατώντας του φορμαρισμένου Κλεάνθη με 2-0 για την 18η αγωνιστική. Οι παίκτες του Σπύρου Αγγελόπουλου δεν επηρεάστηκαν από την αποβολή του Αντωνούρη στο 57’ και αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο έφτασαν δίκαια στη νίκη.
Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν επιθετικά και χωρίς σκοπιμότητες, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Τόσο ο Κλεάνθης, όσο και ο Ευαγόρας, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και προσπάθησαν για το γκολ, το οποίο ήρθε στο 12ο λεπτό με το εκπληκτικό σουτ του Αγγελόπουλου.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο, όμως έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Αντωνούρη στο 57΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτό το γεγονός δεν τους πτόησε, αφού συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και δικαιώθηκαν στο 87΄’, όταν ο Αγγελόπουλος με το δεύτερο προσωπικό και ακόμη πιο όμορφο τέρμα του, «έγραψε» το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Κλεάνθης: Τσιροδήμος, Καρίκης, Καρακώστας, Τσίγκριλας (65’ Κουντουράκης), Σαρικάς (46’ Καλημέρης), Σάββενας (80’ Αναστασάκης), Γκάιδας, Σπάρταλης, Αμπελάς, Παπακωνσταντίνου, Πάττας
Ευαγόρας: Δημητρίου, Τσιώνης, Σκαφίδας, Μ. Ζωάννου, Παναγιώτου, Αλαφάκης (70’ Μελέτης), Αντωνούρης, Κώστας (85’ Π. Ζωάννου), Χατζηνικόλας, Τσομάνι, Αγγελλόπουλος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments