Αρχική Uncategorized 03/09/1978: Ρόδος – Άρης: 1 – 2

03/09/1978: Ρόδος – Άρης: 1 – 2

0
proti-agonistiki-eksofillo
Dodekanisos
proti-keimenoproti-bathmologiaΤο news12 εγκαινιάζει μια καινούρια στήλη τα αφιερώματα. Στην στήλη αυτή θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε μνήμες στο μυαλό, αλλά και να μάθουν οι νεότεροι για τα κατορθώματα όλων των ομάδων του νομού μας σε επαγγελματικό επίπεδο και μη.

Αρχή κάνουμε από τον πρώτο επίσημο αγώνα που έδωσε η ομάδα της Ρόδου στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 1978 – 1979 και πιο συγκεκριμένα την 3 Σεπτεμβρίου 1978 στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας κόντρα στον Άρη όπου και γνώρισε την ήττα με σκορ 1 – 2. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι έλεγε το ρεπορτάζ του παιχνιδιού από την εφημερίδα Αθλητική Ηχώ, με τίτλο «Η Ρόδος προηγήθη αλλά ο Άρης πήρε τη νίκη με 2 – 1». Επίσης μπορείτε να δείτε στο εξώφυλλο της εφημερίδας το σχόλιο για το συγκεκριμένο παιχνίδι όπου αναφέρει «Ο Άρης 2 – 1 στην Ρόδο», αλλά και την βαθμολογία του πρωταθλήματος όπως εκείνη δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Αθλητική Ηχώ.

«Ο Άρης χωρίς να είναι καλύτερος κέρδισε την Ρόδο με 2 – 1, πέρνοντας μια σπουδαία νίκη εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς απλώς υπερτερούσαν των αντιπάλων τους παίζοντας με ψυχή και πάθος. Αντίθετα η Ρόδος είχε καλές ευκαιρίες να κερδίσει ακόμη, έπαιξε όμως χωρίς ψυχή και έχασε μέσα από τα χέρια της τουλάχιστον την ισοπαλία. Διότι όπως εξελείχθη το ματς το “X” θα ήταν και το πλέον δίκαιον αποτέλεσμα.

Η Ρόδος ξεκίνησε το ματς με γκολ από τα αποδυτήρια! Πριν συμπληρωθεί το πρώτο κιόλας λεπτό, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ. Από φάουλ που κτύπησε ο Δράκος, ο Χάσταλης με χλιαρό σουτ άνοιξε το σκορ 1 – 0. Ο Άρης ισοφάρισε στο 13’ 1 – 1, με σκόρερ τον Μπαλλή, που ξάφνιασε τον γκολκήπερ της Ρόδου. Οι Θεσσαλονικείς στο 47’ πέτυχαν το δεύτερο γκολ που τους χάρισε και την νίκη. Στο λεπτό αυτό από ωραία μπαλλιά του Κούη, ο Δράμπης με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 1 – 2.

ΑΛΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Στο 12’ ο Δοξάκης έκανε άστοχη έξοδο για να αποκρούσει επί της γραμμής ο Διακονικολάου. Στο 24’ ο Δοξάκης απέκρουσε θαυμάσια σε σουτ του Μπάλλη. Ακόμη στο 25’ ένα επικίνδυνο σουτ του Κούη, η μπάλλα έφυγε μόλις άουτ.

Στο 32’ η Ρόδος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν από σφάλμα του Όλε, ο Δράκος βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία αυτή. Στο 38’ από κόρνερ που χτύπησε ο Χριστοδούλου, ο Χάσταλης έδωσε κεφαλιά μόλις άουτ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Ρόδος έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες όχι μόνο για να ισοφαρίσει αλλά και να κερδίσει. Συγκεκριμένα στο 85’ από φάουλ που κτύπησε ο Παπαοικονόμου, και κοντινό σουτ του Κώτη, απέκρουσε με γροθιές ο Παπαφλωράτος σώζοντας το τέρμα του. Επίσης στο 86’ από κόρνερ που κτύπησε ο Παπαοικονόμου, και επηκολούθησε κεφαλιά του Κώτη, ο Βένος απέκρουσε επί της γραμμής σώζοντας το γκολ.

Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Πάλλας, Μπαλλής, Δράμπης, και από την Ρόδο οι Διακονικολάου, Τανίδης, Γεωργαλής.

Καλή η διαιτησία του κ. Πετράκη.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 6.000 φίλαθλοι και το γήπεδο ήταν κατάμεστο.

Προ του αγώνος ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πετρούτσος απένειμε στη Ρόδο το κύπελλο για την κατάκτηση του τίτλου πέρυσι στην Β εθνική.

Άρης: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας, Φοιρός, Όλε (60’ Βένος), Ζήνδρος (85’ Ζελελίδης), Κούης, Ισαακίδης, Μπαλλής, Δράκος, Σεμερτζίδης.

Ρόδος: Δοξάκης, Βούλγαρης, Διακονικολάου, Χατζηαχμέτ, Τανίδης, Χάσταλης (60’ Καμπουρόγλου), Κώτης, Γεωργαλής, Παπαοικονόμου, Δράκος, Εγγλέζος (25’ Χριστοδούλου).

Χρ. Μυστιλιάδης»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments