Αρχική Videos Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πόσο στα άκρα θα το πάει η Αυστρία;

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πόσο στα άκρα θα το πάει η Αυστρία;

0
Dodekanisos

Η Αυστρία έχει γίνει η πρώτη χώρα στην ΕΕ που καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 για όλους τους ενήλικες, αλλά παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να επηρεάσει όσους είναι δύσπιστοι και πόσο πρόθυμη είναι η κυβέρνηση να πιέσει όσους δεν συμμορφωθούν.

Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη, η Άνω Βουλή του αυστριακού κοινοβουλίου, το Bundesrat, ψήφισε υπέρ μιας γενικής εντολής εμβολιασμού, εγκρίνοντας επίσημα έναν νόμο που θα προβλέπει κυρώσεις σε όσους άνω των 18 ετών δεν κάνουν το εμβόλιο. Το πρόστιμο θα φθάνει μέχρι και τα 3.600 ευρώ. Ο νόμος, θα τεθεί σε ισχύ μόλις υπογραφεί από τον πρόεδρο, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν τις επόμενες ημέρες.

Έχοντας ήδη εγκριθεί από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Αυστρίας με σαφή πλειοψηφία τον περασμένο μήνα, η εντολή εμβολίου της Αυστρίας πρόκειται να τεθεί σε ισχύ αφού κάθε κάτοικος ενημερωθεί πρώτα για τον νέο νόμο μέσω ταχυδρομείου έως τις 15 Μαρτίου. Στη συνέχεια όσοι δεν μπορούν να αποδείξουν τον εμβολιασμό εντός ορισμένης προθεσμίας θα τιμωρηθούν αυτόματα, αλλά δεν είναι σαφές εάν η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιθυμεί να επιβάλει την εντολή της σε τέτοιο βαθμό.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments