Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Υπεγράφη η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο Φανών

Υπεγράφη η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο Φανών

0
Dodekanisos

Υπεγράφη μια ακόμη εργολαβική σύμβαση, στο πλαίσιο του εκτεταμένου, ΕιδικούΠρογράμματος Εκσυγχρονισμού Αθλητικών Υποδομών, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και που πρώτη έκτισε για να υποστηρίξει τους Δήμους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ανάγκη αποκατάστασης και βελτίωσης των δημοτικών χώρων άθλησης. Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, έναντι συνολικού ποσού 84.733,01 ευρώ, για την εκτέλεση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Γηπέδου Φανών»,στο νησί της Ρόδου, για την  πλήρηηλεκτρολογική εγκατάσταση για τον επαρκή φωτισμό του γηπέδου.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Σημειώνεται ότι μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου έχουν υπογραφεί οκτώ διαβαθμιδικές συμβάσεις συνεργασίας για την χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων ηλεκτροφωτισμούτων γηπέδωνΔιμυλιάς, Θεολόγου, Μαλώνας, Αγίων Αποστόλων, Αρχίπολης, Καλυθιών, Λίνδου και Φανών. Ο συνολικός προϋπολογισμός και των 8 έργων ανέρχεται σε 806.100,00 ευρώ.

Σκοπός των έργων είναι η πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση για τον επαρκή φωτισμό των γηπέδων ποδοσφαίρου, ορισμένα εκ των οποίων δεν έχουν καθόλου φωτισμό έως σήμερα, έτσι ώστε να καταστούν σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά στη χρήση. Το αντικείμενο των οκτώΔιαβαθμιδικών Συμβάσεων  αφορά στην ανάληψη από την Περιφέρεια της αρμοδιότητας εκτέλεσης των αντίστοιχων έργων, δηλαδή εκπόνηση μελέτης, αδειοδότηση, δημοπράτηση, υπογραφή σύμβασης και παράδοση σε λειτουργία στον  Δήμο Ρόδου.

Η Περιφέρεια, εκτός από φορέας υλοποίησης, είναι και φορέας χρηματοδότησης. Τα οκτώ έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, από τον κωδικό «Συντηρήσεις Επισκευές χώρων αθλοπαιδιών και αθλητικών εγκαταστάσεων νησιών Π.Ε. Δωδεκανήσου». Η αρμοδιότητα συντήρησης και διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων παραμένει στον Δήμο Ρόδου.

O Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:
« Ο Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου των Φανών της Ρόδου, είναι ένα ακόμα από τα δεκάδες αθλητικά έργα που υλοποιείται στα νησιά μας μέσα από το Ειδικό Πρόγραμμα Συντήρησης Αθλητικών Υποδομών, που φτιάξαμε για να δώσουμε στα παιδιά των νησιών μας σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. “Λείπουν και άλλα” μας λένε σε κάποιες περιοχές ή νησιά και η δική μας απάντηση, που είναι και η μόνη που μπορούμε να δώσουμε, είναι “Δεν είπαμε ποτέ ότι θα φτιάξουμε όλα τα, άνω των χιλίων, γήπεδα όλων των νησιών”. Αυτό που είπαμε είναι ότι θα βάλουμε την μεγαλύτερη πλάτη που μπορούμε να βάλουμε σε ένα θέμα που δεν είναι αρμοδιότητα μας αλλά εκτιμήσαμε από την πρώτη στιγμή ως σημαντικό και πιάσαμε δουλειά. Και αυτό που είπαμε, το κάναμε πράξη.

Να στηρίξουμε τους Δήμους μας, να τους βάλουμε πλάτη και σε συνεργασία μαζί τους να υλοποιήσουμε την μεγαλύτερη, στην ιστορία των νησιών, εκστρατεία αναβάθμισης, στοχευμένης και μεθοδικής, των αθλητικών υποδομών.  Σήμερα, που αυτό το Ειδικό Πρόγραμμα έχει φέρει αποτελέσματα, απολαμβάνουμε δύο πράγματα : την χαρά των παιδιών και την τοξικότητα κάποιων ψευτοπαραγόντων.  Κρατάμε την χαρά των παιδιών, που αθλούνται στα γήπεδα που κατασκευάσαμε ή αναβαθμίσαμε. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή της πολιτικής που εμείς αποφασίσαμε αν εφαρμόσουμε. Της πολιτικής που πάει τα πράγματα και τις καταστάσεις μπροστά και δεν εξαντλείται σε ψευτολεβεντιά και μεγαλοστομίες, Της πολιτικής που στενοχωρεί, γιατί μάλλον ακυρώνει, τα φαντάσματα του πιο σκοτεινού Χθες και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να συνεχιστεί, Της πολιτικής της δημιουργίας, της συνεργασίας, της προσφοράς.»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments