Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Ξύπας: «Τίποτα δεν είναι όπως παλιά!»

Ξύπας: «Τίποτα δεν είναι όπως παλιά!»

0
Dodekanisos

Απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει πάρα πολύ την καθημερινότητα μας, όπως και το ποδόσφαιρο, δηλώνει μέσω του news12 ο προπονητής της Δήμητρας Δαματριάς Γιώργος Ξύπας. Ο ίδιος μάλιστα είναι απαισιόδοξος σχετικά με το ποια μπορεί να είναι η επόμενη ημέρα σε ότι έχει να κάνει με το ερασιτεχνικό. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος προπονητής είπε:

«Απ’ ότι καταλαβαίνουμε όλοι μας τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Μπήκαμε σε μια κατάσταση πολύ πρωτόγνωρη. Φυσικά από τη στιγμή που η αιτία είναι η υγεία δεν μπορώ να διαφωνήσω. Από την άλλη πλευρά όμως, η ζωή όλου του αθλητισμού είναι το ερασιτεχνικό. Αν σταματήσει αυτό δεν υπάρχει αθλητισμός».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συνεχιστεί η αγωνιστική δραστηριότητα, απάντησε ως εξής:
«Δεν είμαι ειδικός για να απαντήσω σε αυτό. Αλλά οι απόψεις διίστανται απ’ ότι βλέπουμε. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι για εμάς είναι πολύ κακό το ότι σταματήσαμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Ήταν η καθημερινότητα μας. Και να σε έναν άνθρωπο στερείς την καθημερινότητα, του δημιουργείς πάρα πολλά άλλα προβλήματα τα οποία θα προκύψουν αργότερα. Όχι μόνο στους παίκτες αλλά γενικά σε όλους τους ανθρώπους. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι δύσκολα θα συνεχίσουμε φέτος το πρωτάθλημα. Και να το ξεκινήσουμε, πάλι θα σταματήσει κάποια στιγμή και αυτό θα είναι ακόμα χειρότερο».

Κληθείς να σχολιάσει αν θα ήταν καλύτερο να μην εκκινούσε καθόλου το πρωτάθλημα και για ένα χρόνο να μην διεξάγονταν αγώνες, είπε:
«Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην παίζαμε. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να σταματήσουμε έπρεπε να το σεβαστούμε. Στα ερασιτεχνικά σωματεία δεν υπάρχει η δυνατότητα για να ακολουθήσουν κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα. Έχω αμφιβολίες μάλιστα και για τα επαγγελματικά αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Θα ήταν καλύτερο όμως εκεί που υπάρχουν τα λιγότερα κρούσματα να ήταν και διαφορετικές οι απαγορεύσεις σε ότι αφορά τον αθλητισμό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments