Αρχική Videos “Ξεκίνησε η αντεπίθεση των Ουκρανών, έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες”

“Ξεκίνησε η αντεπίθεση των Ουκρανών, έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες”

0

Την πεποίθηση του ότι η Ουκρανική αντεπίθεση για την οποία έχει γίνει πολύ λόγος τελευταία έχει ξεκινήσει εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Επεσήμανε μάλιστα ότι η «ανάπτυξη στρατηγικών αποθεμάτων του Κιέβου είναι ενδεικτικό σημάδι της επιχείρησης»
«Μπορούμε να δηλώσουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτή η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει και η χρήση στρατηγικών εφεδρειών το δείχνει», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Οι ιδιαίτερα σφοδρές μάχες συνεχίζονται εδώ και πέντε ημέρες, με τα ρωσικά στρατεύματα να καταφέρνουν να κρατήσουν τις θέσεις τους. Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πολύ βαρύτερες απώλειες».
Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το Κίεβο εξακολουθεί να διατηρεί τις επιθετικές του ικανότητες. Αναμένω από τους Ρώσους διοικητές να αξιολογήσουν ρεαλιστικά την κατάσταση και να ενεργήσουν ανάλογα», είπε.

Ο Ρώσος ηγέτης αναγνώρισε επίσης ότι τα στρατεύματα της Μόσχας αντιμετωπίζουν ελλείψεις σύγχρονων όπλων και εξέφρασε την ελπίδα ότι η στρατιωτική βιομηχανία της χώρας θα μπορέσει σύντομα να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση. Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, η Μόσχα δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε έως και 1.240 στρατιώτες και 39 άρματα μάχης μέσα σε μόλις 24 ώρες. Δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και μονάδες πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχονται από δυτικές χώρες, καταστράφηκαν επίσης, ισχυρίστηκαν Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments