Βρετανία: Μέχρι και φυλάκιση σε όσους δεν ακολουθούν τους κανόνες “μηδενικού άνθρακα”

0
Dodekanisos

Oι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες σπιτιού του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με φυλάκιση έως και ένα χρόνο ή πρόστιμο 15.000 λιρών για μη συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς ενεργειακής απόδοσης που πρότεινε η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο για την ενέργεια, το οποίο επέστρεψε στο κοινοβούλιο για «τρίτη ανάγνωση» αυτή την εβδομάδα, καθορίζει αρκετές νέες απαιτήσεις που πρέπει να συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε σχέση με το Net Zero, τη δέσμευση της κυβέρνησης να είναι ουδέτερη η χώρα από τον άνθρακα έως το 2050.

Για πρώτη φορά, άτομα αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για μη συμμόρφωση με τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της χώρας. Ένας τέτοιος δρακόντειος κανονισμός λέει ότι οι οικιακές συσκευές όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και αντλίες θερμότητας πρέπει να είναι εξοπλισμένα με έξυπνα χαρακτηριστικά που μπορούν να ελεγχθούν από “οποιονδήποτε ελεγκτή φορτίου”, δηλαδή το Εθνικό Δίκτυο, το οποίο επιβλέπει την περισσότερη μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στη χώρα δεν μπορεί να συμμορφωθεί προς το παρόν με τα νέα μέτρα που περιγράφονται στο νομοσχέδιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα αναγκαστούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά για να μεταμορφώσουν τα ακίνητα και να τα καταστήσουν «ενεργειακά αποδοτικά» όπως θέλει η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο έχει εξοργίσει αρκετούς συντηρητικούς βουλευτές οι οποίοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους κάνοντας λόγο για φτωχοποίηση της χώρας.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments