Αρχική Αθλητικά νέα Βέρα Κιοττού: «Αν δεν το αγαπάς, πολύ εύκολα τα παρατάς!»

Βέρα Κιοττού: «Αν δεν το αγαπάς, πολύ εύκολα τα παρατάς!»

0
Dodekanisos

H Βέρα Κιοττού γνώρισε και αγάπησε το ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία μέσα από τον πατέρα της! Ξεκίνησε να πηγαίνει στο γήπεδο από 2 ετών, με τον πατέρα της Νίκο Κιοττού που ήταν και είναι ακόμα πρόεδρος στην ομάδα του Σταυρού. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε στις ακαδημίες της ομάδας και 14 ετών έγινε μέλος στην πρώτη ομάδα που βρισκόταν τότε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών (2004-2005). Συνολικά τέσσερα χρόνια κατέγραφε η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, ενώ τον Μάρτιο θα «γίνει» 30 ετών! Φέτος το σύνολο του Γιάννη Τζουανάκη συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 7ο όμιλο.

Από 14 ετών μέχρι και τα 26 έπαιζε ποδόσφαιρο. Έκτοτε τελείωσε την σχολή διαιτησίας, αν και δεν ασχολήθηκε, στην συνέχεια πήρε το δίπλωμα προπονητικής και για 2 χρόνια προπονούσε την μεγάλη ομάδα αλλά και στην ακαδημία. Τώρα είναι γενική αρχηγός και όλα σχεδόν περνάνε από τα χέρια της!

– Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το κοιτάνε κάπως απαξιωτικά.. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει ;

– « Προσωπικά πιστεύω ότι το πρόβλημα τώρα είναι η ομοσπονδία.. αν αυτή δεν προσέξει τα παιδιά της τότε δεν θα υπάρξει η ανάπτυξη.. Θέλει να βοηθήσει, αλλά ουσιαστική βοήθεια δεν υπάρχει.. Δεν γίνεται να μας αντιμετωπίζουν σαν τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ.. Οι ομάδες αυτές έχουν μεγάλα μπάτζετ, έχουν από πίσω πολλούς ανθρώπους για να κάνουν αυτά που χρειάζονται.. Μια ομάδα που παίζει στην Γ’ Εθνική Γυναικών δεν μπορεί να πληρώνει κάθε φορά σε δικηγόρους για να κάνει διάφορα χαρτιά.. Ναι, να υπάρχει έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα αλλά να βάλουν σαν παράμετρο ότι είμαστε από νησί. Δεν έχουμε την ίδια οικονομική επιφάνεια..»

– Πόσο δύσκολο είναι για σας τα ταξίδια στην Αθήνα, κάθε εβδομάδα σχεδόν;

– «Είναι πολύ δύσκολο.. Η ομοσπονδία μας δίνει μόνο 1000€ για να ”βγάλουμε” το ταξίδι μας.. Στην αποστολή μας παίρνουμε 14 παίκτριες, ο προπονητής και ένας υπεύθυνος. Για αυθημερόν μετακίνηση μας βγαίνει τα διπλά.. Μαζί με το φαγητό και την μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο θα βάλουμε πολύ περισσότερα από την τσέπη μας.. Για αυτό αν δεν το αγαπάς αυτό που κάνεις πολύ εύκολα τα παρατάς!»

– Η τοπική κοινωνία στηρίζει την ομάδα;

– « Ναι μας στηρίζουν! Και είμαστε της άποψης να τρέξουμε σε περισσότερους ανθρώπους και να ζητήσουμε λιγότερα χρήματα, παρά να πιέζουμε λίγους για να πάρουμε πολλά. Το νησί έχει πάρα πολλές ομάδες σε όλα τα αθλήματα. Οι επιχειρήσεις εδώ είναι καλύτερα από άλλα μέρη αλλά δεν μπορούν να τις στηρίξουν όλες..»

– Με αρκετά μικρά κορίτσια φέτος αλλά και παίκτριες που αποτελούν ”σημαίες” στην ομάδα. Μίλησε μου για αυτές

– « Οι κοπέλες αυτές βοηθάνε περισσότερο ψυχολογικά τις μικρές για να ενταχθούν πιο εύκολα. Με την αγωνιστική εμπειρία που διαθέτουν συνδράμουν ώστε τα μικρά κορίτσια να φτιάξουν τον κορμό τους και να είναι έτοιμες για τις επίσημες υποχρεώσεις. Η παλαιότερη όλων είναι η Μαρία Κτενά, παίζει από πολύ μικρή και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία 16χρόνη! Προσπαθεί, είναι σε φόρμα και όσο της επιτρέπει το πρόγραμμα της βρίσκεται μέσα στα γήπεδα, αν και είναι εργαζόμενη-μητέρα και σύζυγος!»

– Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος ;

– « Να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε το κάθε παιχνίδι! Να είναι όλα τα κορίτσια μας υγιής! Και να καταφέρουν μέσα από τους αγώνες να αποκτήσουν εμπειρίες που δεν μπορούν να τις αποκτήσεις εκτός αθλητισμού.»

– Την Κυριακή (12/11) αγωνίζεστε εκτός έδρας, με τον Παιανιακό. Πως ήταν η προετοιμασία σας; Είστε έτοιμες για το πρωτάθλημα ;

– « Καλά πήγε η προετοιμασία, αν και αρκετά κορίτσια ασχολούνται με τον τουρισμό και έτσι δεν ήταν εφικτό να την ακολουθήσουν όλες. Για αυτό ο προπονητής μας κάνει και μία μικρή προετοιμασία μέσα στο πρωτάθλημα για να φέρει όλα τα κορίτσια στην ίδια φυσική κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα!»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments