«Βάλτε και άλλες κυρώσεις στη Μόσχα, πιο αποτελεσματικές!»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία δεν έχουν καταφέρει να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στη Ρωσική οικονομία και αντίθετα έχουν φέρει τα κράτη μέλη σε δύσκολη θέση εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Τάνια Φαγιόν.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα επιλυθεί με μια «δίκαιη ειρήνη» σύντομα, είπε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες αποτελούν απειλή όχι μόνο για τους Ουκρανούς πολίτες και τις υποδομές, αλλά και για τις γειτονικές χώρες της ΕΕ και τις οικονομίες τους.

Η ίδια ζήτησε και άλλες πιο αποτελεσματικές κυρώσεις στη Μόσχα λέγοντας μεταξύ άλλων πως «τα τρέχοντα μέτρα δεν φαίνεται να κάνουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υποφέρει. Αντίθετα αναγκάζουν τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταβάλουν «μεγάλες προσπάθειες» για να αντικαταστήσουν τα ρωσικά προϊόντα.

Οι νομοθέτες της ΕΕ συζητούν για τον 13ο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με σχέδια να τις δημοσιεύσουν στη δεύτερη επέτειο της σύγκρουσης στην Ουκρανία αργότερα αυτόν τον μήνα. Το νέο σύνολο περιορισμών λέγεται ότι στοχεύει περίπου 200 οντότητες και ιδιώτες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα περιλαμβάνει κανένα «μεγάλο όνομα» ούτε θα περιλαμβάνει νέες απαγορεύσεις εισαγωγής. Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής έχουν ζητήσει την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αλουμινίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments