Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τρομάζει η …νέα πραγματικότητα που είναι προ των πυλών

Τρομάζει η …νέα πραγματικότητα που είναι προ των πυλών

0
Dodekanisos

Τρόμο –χωρίς καμία δόση υπερβολής- μπορούμε να πούμε ότι προκαλεί η νέα πραγματικότητα που είναι προ των πυλών και θα κυριαρχήσει στην μετά κορωνοϊό εποχή. Τα lockdown και οι μάσκες που θέλοντας και μη έγιναν κομμάτι τις καθημερινότητας μας δίνουν την σκυτάλη σε άλλες καταστάσεις, σαφώς πιο σκληρές που θα αλλάξουν για πάντα την καθημερινότητα μας και τις ίδιες τις ζωές μας. Το «The New Normal», το «Great Reset» και το «Build Back Better» (το τελευταίο είναι τυχαίο το ότι «έπαιξε» πολύ και στην προεκλογική εκστρατεία του Biden στις ΗΠΑ;) στέλνουν ήδη το μήνυμα για την νέα κοινωνία η οποία υποτίθεται θα είναι ισότιμη, χωρίς μετρητά και «ολοκληρωμένη», με ότι αυτό συνεπάγεται. Με ότι αυτό …οραματίζονται για την ακρίβεια οι οραματιστές της παγκοσμοιοποίησης οι οποίοι «μιλάνε» μέσω της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» του Klaus Schwab αλλά και πολλών ηγετών χωρών οι οποίοι με τη στάση τους δείχνουν ότι έχουν εμπεδώσει για τα καλά τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Τα λεγόμενα «πράσινα διαβατήρια» είναι ασφαλώς ένα ακόμα «όπλο» στα χέρια αυτών των οραματιστών και παρά το ότι αντίκειται ξεκάθαρα στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και στα ζητήματα βιοηθικής που προκύπτουν, δεν φαίνεται να σταματάει αυτούς που τα προωθούν με μεγάλο ζήλο. Είναι όλοι αυτοί που ξαφνικά έχουν βαλθεί …να μας σώσουν. Η Βρετανία «διερευνά» την ιδέα της δημιουργίας μιας ψηφιακής βάσης δεδομένων «διαβατηρίου ελευθερίας» που θα παρέχει μόνο πρόσβαση σε δημόσιους χώρους σε άτομα που μπορούν να αποδείξουν αρνητικό τεστ Covid, ενώ η Ιρλανδία και το Ισραήλ έχουν συζητήσει την απαγόρευση των μη εμβολιασμένων από συγκεκριμένους χώρους. Η Γαλλία μπορεί να απαγορεύσει για τους μη εμβολιασμένους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέτοιες κινήσεις έχουν επικριθεί έντονα από τους υποστηρικτές των πολιτικών ελευθεριών, αλλά αυτοί που τις ωθούν δεν ενδιαφέρονται.
«Προετοιμαστείτε για μια μορφή διαβατηρίου υγείας», έγραψε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ την περασμένη εβδομάδα. «Ξέρω όλες τις αντιρρήσεις, αλλά θα συμβεί. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί ο κόσμος και το κλείδωμα δεν θα είναι πλέον η μόνη πορεία δράσης!».

Οι υποστηρικτές του Great Reset μιλούν για την οικοδόμηση μιας πιο ισότιμης, δίκαιης οικονομίας μετά τον κορωνοϊό. Αλλά ας μην γελιόμαστε. Μιλάμε για κάτι που θα μοιάζει με …μεσαίωνα. Το χρήμα θα βρίσκεται σε μια μικρή ομάδα δισεκατομμυριούχων και οι υπόλοιποι δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν εκ των πραγμάτων. Διότι σταδιακά θα έχουν χάσει τα πάντα. Όλη τους την περιουσία η οποία θα …ελέγχεται από το κράτος. Δείτε για παράδειγμα τον πτωχευτικό νόμο που μπήκε σε εφαρμογή. Τι λέει; Πως αν δεν μπορείς να πληρώσεις τα χρέη σου, έρχεται το καλό κράτος και δεν σε πετάει στο δρόμο. Σου παίρνει το σπίτι στο οποίο όμως θα μπορείς να μείνεις δίνοντας πλέον ένα ενοίκιο. Δείτε τι κάνει ο …πολύς Gates στην Αμερική. Έχει αγοράσει ένα σωρό εκτάσεις. Έχει γίνει ένας μεγάλος φεουδάρχης. Γιατί άραγε;

Οι μικρομεσαίοι από τα αλλεπάλληλα lockdown έχουν …λυγίσει. Οι επιχειρήσεις τους έχουν καταστραφεί.Ωστόσο, οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου τα πάνε καλά. Οι τιτάνες της Αμερικής αύξησαν τον πλούτο τους κατά σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια από την έναρξη της πανδημίας. Η Amazon πέτυχε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου το 2020, κερδίζοντας 89 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την περίοδο και αυξάνοντας την περιουσία του CEO Jeff Bezos σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο συνδυασμένος πλούτος των 12 πλουσιότερων Αμερικανών – συμπεριλαμβανομένου του CEO του Facebook Mark Zuckerberg, του Jeff Bezos του Amazon και του CEO της Microsoft και του υπέρμαχου των εμβολίων Μπιλ Γκέιτς – αυξήθηκε κατά 40%. Όλα αυτά είναι ασφαλώς πολύ καλά για τον κόσμο που φαντάζεται το WEF (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ). Σύμφωνα με το διαβόητο διαφημιστικό βίντεο της οργάνωσης, μέχρι το 2030 ο μέσος άνθρωπος «δεν θα έχει τίποτα και θα είναι ευτυχισμένος».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments