Αρχική Videos Το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών απασχολεί και τη Βουλή του Καναδά

Το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών απασχολεί και τη Βουλή του Καναδά

0

To θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών φαίνεται ότι απασχολεί και τον Καναδά μιας και η επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε μια έρευνα αυτή την εβδομάδα σχετικά με τη χρήση λογισμικού υποκλοπής spyware από την Έφιππη Αστυνομία (RCMP). Το όλο θέμα απ’ ότι φαίνεται, προκλήθηκε από την αποκάλυψη του POLITICO τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρεται η Έφιππη Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μηνύματα κειμένου, email, φωτογραφίες, βίντεο, οικονομικά αρχεία και άλλες πληροφορίες από κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές και να ενεργοποιεί εξ αποστάσεως την κάμερα και το μικρόφωνο μιας συσκευής.

Ο πρώην επόπτης προστασίας της ιδιωτικής ζωής του Καναδά Daniel Therrien λέει ότι ήταν «έκπληκτος» όταν έμαθε ότι η εθνική αστυνομία χρησιμοποιεί λογισμικό υποκλοπής spyware. Πρόσθεσε ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για τη χρήση spyware παρά το γεγονός ότι πέρασε οκτώ χρόνια ως ομοσπονδιακός επίτροπος απορρήτου. Τοποθέτηση για το θέμα έκανε και ο συντηρητικός βουλευτής Μάρτιν Σίλντς ζητώντας αναλυτική διερεύνηση του θέματος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments