“To Ρωσικό αέριο ήταν ευλογία για την ευημερία της Γερμανίας!”

0
Dodekanisos

H Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έναντι της ενεργειακής ασφάλειας, δήλωσε ο Γερμανός βουλευτής και ηγέτης της ακροδεξιάς AfD, Άντον Μπάρον. Ο Baron είπε σε συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα, ότι με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και την άρνηση του ενεργειακού εφοδιασμού της, η Γερμανία “θέτει τον εαυτό της σε κίνδυνο”.

«Κλείνουμε πυρηνικούς σταθμούς και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, βασιζόμενοι όλο και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρόλο που δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Παρά τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην οποία η Γερμανία αντιτίθεται, η χώρα θα πρέπει να αρχίσει ξανά να εισάγει ρωσικό αέριο», επέμεινε ο Baron.

«Το ρωσικό αέριο ήταν μια ευλογία για τη Γερμανική οικονομία και την ευημερία μας. Το να λέμε ότι χρησιμοποιώντας ρωσικό αέριο χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν είναι ανοησία. Καθώς η πλειονότητα του πληθυσμού χρειάζεται φυσικό αέριο για τη θέρμανση των σπιτιών το χειμώνα, δεν μπορούμε να το εξαρτήσουμε από τις συνθήκες πολέμου, είναι καθαρή ανάγκη».

Πριν από μερικές ημέρες, ένας άλλος Γερμανός βουλευτής, ο Uwe Schulz, αναγνώρισε ότι οι κυρώσεις δεν κατάφεραν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία, αλλά αντίθετα έχουν ρημάξει τη γερμανική οικονομία. Η Γερμανία βασιζόταν στη Ρωσία για το 40% των αναγκών της σε φυσικό αέριο πριν από το 2022 και ήταν από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τη μείωση του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού μεταξύ των χωρών της ΕΕ πέρυσι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments