Αρχική Στήλες Απόψεις Το post game του Διαγόρας – Άγ. Θεόδωροι

Το post game του Διαγόρας – Άγ. Θεόδωροι

0
diagoras agioi
Dodekanisos

Διαβάστε την άποψη του Γιάννη Αρφαρά για το χθεσινό ντέρμπι του τοπικού ανδρικού πρωταθλήματος μπάσκετ ανάμεσα στον Διαγόρα και τους Αγίους Θεοδώρους στο κλειστό της τέντας:
«Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες με τις δυο ομάδες να παίζουν γρήγορο και εντυπωσιακό μπάσκετ. Ο Διαγόρας είχε τον Βογιατζή σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση και τον Γιώργο Μαρουλλάκη να σκοράρει έξω από τα 6.75μ. χωρίς ουσιαστικά να έχει πίεση. Ο Χρήστος Μπίλιας επέλεξε να έχει πάνω στον Βογιατζή τον Γιάννη Σκορδάλη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς όμως και αυτός να τα καταφέρνει ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά ο Διαγόρας παίζοντας καλύτερα, ευτύχησε να έχει μια διαφορά δεκαεπτά πόντων στο 24’ (51 – 34), την οποία όμως δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί λόγω της κακής διαχείρισης του χρόνου επίθεσης. Θα έπρεπε να πάει σε ολοκληρωμένες επιθέσεις και όχι σε ατομικές προσπάθειες. Από την άλλη πλευρά, οι Άγιοι Θεόδωροι εκμεταλλεύτηκαν την αφλογιστία των αντιπάλων και …ροκάνιζαν σιγά σιγά τη διαφορά κυρίως με την πολύ καλή παρουσία του Μπιλλιά (σε άμυνα και επίθεση) αλλά και του Εκκινέ ο οποίος …πυροβολούσε ανενόχλητος από διάφορα σημεία. Έτσι οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 54 – 53 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι, χωρίς όμως συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο από τις δυο ομάδες. Αυτό που ξεχώρισε ήταν οι προσωπικότητες των παικτών των δυο ομάδων οι οποίες προσέφεραν πλούσιο θέαμα στον πολύ κόσμο. Αποκορύφωμα της συνάντησης ήταν τα τελευταία δευτερόλεπτα όπου υπήρχε αγωνία για το ποιος θα κερδίσει (μπορούσαν να το κάνουν και οι δυο). Παρά την επιλογή του Γιάννη Τσακίρη να κάνει η ομάδα του φάουλ 14’’ πριν το τέλος (λανθασμένα κατά την άποψη μου γιατί το φάουλ το έκανε ο Παρδακάς που ήταν το πέμπτο του και πάνω σε έναν πολύ έμπειρο παίκτη όπως ο Στάθης Βλαχοδήμος), στη συνέχεια στάθηκε τυχερός γιατί η μπάλα πήγε στα χέρια του Γιώργου Μαρουλλάκη ο οποίος είχε …ζεστά χέρια. Νωρίτερα, ο έμπειρος Γιάννης Βογιατζής, παρέσυρε όλη την άμυνα των Αγίων Θεοδώρων και έξυπνα έδωσε τη μπάλα στον κατάλληλο παίκτη που ευστόχησε δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.
Αυτό που θα μου μείνει από το παιχνίδι, πέρα από τα αγωνιστικά, ήταν και η πολύ καλή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την τέντα. Αυτό είναι ένα καλό στοιχείο για το μπάσκετ της περιοχής μας.

Υ.Γ.: Καλό θα ήταν ορισμένοι παράγοντες που κάθονται στον πάγκο να είναι πιο προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από την μεγάλη τους αγάπη για τις ομάδες τους, διότι πολλές φορές λειτουργούν αρνητικά σε βάρος τους».

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments