Αρχική Ροδίων Άθλησις Το πάλεψε το Ροδίων άλλα…

Το πάλεψε το Ροδίων άλλα…

0
rodion xania
Dodekanisos

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς βαθμό έμεινε η ομάδα του Ροδίων Άθλησης, που παρ’ όλα αυτά κέρδισε τις εντυπώσεις, σε ένα πολύ ωραίο αγώνα με αντίπαλο τα Χανιά, σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο κλειστό του Ροδίων Παιδεία (1-3). Ο Νίκος Αντωνιάδης έκανε μία εσωτερική αλλαγή, βάζοντας τον Γιάννη Τσακογιάννη για λίμπερο αντί του Μανώλη Κοκολάκη και φάνηκε ότι του βγήκε παρ’ όλη την σημερινή ήττα, αφού τα Χανιά είναι ίσως η μεγαλύτερη διεκδικήτρια για την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα της Κρήτης αγωνίζεται ο Αθανάσιος Ψαρράς ο οποίος έχει αγωνιστεί στην ομάδα του Παναθηναϊκού, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Επίσης είναι ο πρόεδρος της Π.Α.Σ.Α.Π. (Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών). Στο τέλος του αγώνα και οι δύο ομάδες χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που για άλλη μία φορά σχεδόν γέμισε το κλειστό γυμναστήριο.

1ο ΣΕΤ
Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν αρκετά πίσω στο σκορ στην αρχή του αγώνα (2-9) με τους Κρητικούς να κάνουν πολύ καλές και δυνατές επιθέσεις. Χρυσό αποδείχθηκε το τάιμ άουτ του Νίκου Αντωνιάδη σε αυτό το σημείο, αφού οι παίκτες του κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν (11-11), αλλά και να περάσουν μπροστά στο σκορ έστω και με ένα πόντο (14-13), με ένα καρφί από τον Χρήστο Μοσχούς. Η διαφορά δεν ξέφευγε από τους δύο πόντους, μέχρι το πολύ ωραίο πέρασμα από τη θέση 4 του Δημήτρη Κότιτσα με τα δάχτυλα, που έστειλε τη μπάλα στην γωνία του αντίπαλου τερέν και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο και έτσι έγινε το 21-19. Καθόλου εύκολη υπόθεση δεν ήταν το 1-0 αφού οι φιλοξενούμενοι έφθασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής (23-22). Ένα δυνατό καρφί όμως από τον Ντάνιελ Γκένοφ πίσω από τα 3 μέτρα και άλλο ένα από τον Χρήστο Μοσχού σε πρώτο χρόνο, οι Ροδίτες κατάφεραν και έκανα το 1-0.

2ο ΣΕΤ
Πόντο πόντο οι δύο ομάδες μέχρι το 7-7. Στη συνέχεια η ψαλίδα άρχισε να ανοίγει, με την διαφορά όμως να μην ξεπερνάει τους 4 πόντους (8-12). Αυτό το χάντικαπ δεν κατάφερε να το καλύψει η ομάδα του Ροδίων Άθλησης και έτσι το σκορ “έπαιζε” από -2 μέχρι -4, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του σετ. Στο τελείωμά του όμως οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τα επιθετικά λάθη και έτσι έφθασαν στο -5 (18-23). Διαφορά που όταν παίζεις με φαβορί δύσκολα καλύπτετε στο συγκεκριμένο σημείο. ‘Ετσι λοιπό οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με 19-25.

3ο ΣΕΤ
Το τρίτο σετ ξεκίνησε περίπου όπως και το πρώτο, με την ομάδα της Ρόδου να έχει τους 3 από τους δέκα πρώτους πόντους του (3-7). Αυτή τη φορά όμως δεν κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά, που συνεχώς αυξανόταν και έφθασε ακόμα και στους 10 πόντους (9-19). Εύκολη υπόθεση λοιπόν για την ομάδα του Νίκου Χαραλαμπίδη, έτσι όπως εξελίχθηκε το 3ο σετ, να κάνει το 1-2 με 15-25.

4ο ΣΕΤ
Το τέταρτο και τελευταίο σετ του αγώνα ξεκίνησε με τις δύο ομάδες για άλλη μία φορά να πηγαίνουν πόντο πόντο (7-7), με το αβαντάζ να αλλάζει “χέρια” συνέχεια. Αυτό όμως μέχρι το 9-9, όπου η ομάδα της Κρήτης σε αυτό το σημείο κατάφερε να μπει καθαρά μπροστά στο σκορ ακόμα και με 3 πόντους (13-16). Πολύ καλές και δυνατές επιθέσεις και από τις δύο ομάδες σε όλη τη διάρκεια του σετ, με την διαφορά όμως να μένει σταθερά στους 3 (17-20) και με τους περισσότερους πόντους να κερδίζονται με μπλοκ άουτ. Έτσι λοιπόν το σκορ έφθασε στο 20-23 και τα περιθώρια στένευαν κατά πολύ για τους Ροδίτες. Και όντως δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και έτσι γνώρισαν την ήττα από τα Χανιά με 20-25 στο 4ο σετ κ 1-3 τελικό αποτέλεσμα.

Τα σετ: 25 – 23 (27’), 19 – 25 (22’), 15 – 25 (22’), 20 – 25 (20’)
Διαιτησία: Μαρκάκης, Προκοπίου
ΡΟΔΙΩΝ (Αντωνιάδης): Μακρής, Γιώτης, Προδρομίδης, Κοκκολάκης, Κοτίτσας, Μοσχούς, Γκένοφ, Μαυράκης, Καρύδας, Μπαρδής, Χουσίδης, Τσακογιάννης
ΧΑΝΙΑ (Μπουτσούρης): Ψαρράς, Δελιμπρίνης, Καπίρης, Παπαδημητρίου, Φίνος, Κατσαούνης, Πουλής, Καλογεράκης, Μιχελάκης, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης, Πολυμερόπουλος

Φώτης Αντωνάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments