Αρχική Videos “Το ΝΑΤΟ πόνταρε στο …κουτσό Ουκρανικό άλογο και τώρα καταρρεέι”

“Το ΝΑΤΟ πόνταρε στο …κουτσό Ουκρανικό άλογο και τώρα καταρρεέι”

0

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους την επόμενη εβδομάδα θα δείξει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δήλωσε ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ στο Ιράκ Σκοτ ​​Ρίτερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες της συμμαχίας είναι δεμένες με μια μη βιώσιμη ιδεολογία εδώ και δεκαετίες, η οποία τελικά οδήγησε στην έκρηξη της ουκρανικής σύγκρουσης. Τώρα, σύμφωνα με τον Ritter, διακυβεύεται η ίδια η επιβίωση του ΝΑΤΟ ως θεσμού.

«Αυτή η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα είναι μια συγκέντρωση τρομοκρατημένων εθνών, που περιμένουν απεγνωσμένα ένα θαύμα που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα τους επειδή όλοι ποντάρουν στο ουκρανικό άλογο. Και το ουκρανικό άλογο έχει ήδη σκοντάψει στους τελευταίους γύρους της κούρσας και είναι ξαπλωμένος με τρία σπασμένα πόδια. Τους είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα κερδίσουν», κατέληξε ο Ρίτερ.

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο Politico ότι η ουκρανική αντεπίθεση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Δήλωσε ότι τα νέα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν τη θέση 300.000 στρατιωτών στην Ευρώπη σε «υψηλή ετοιμότητα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments