“Το καθεστώς του Ζελένσκυ δεν έχει καμία βούληση για ειρήνη”

0
Dodekanisos

“Το καθεστώς του Βολόντιμιρ Ζελένσκυ δεν έχει καμία βούληση για ειρήνη και λειτουργεί με βάση την πολεμική ρητορική”, ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο TASS ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ.

“Υπάρχει έλλειψη οποιασδήποτε βούλησης για ειρήνη από την πλευρά του καθεστώτος Ζελένσκι. Οι εκπρόσωποί του σκέφτονται με όρους πολέμου, καταφεύγοντας σε μάλλον επιθετική ρητορική. Οποιαδήποτε διακοπή της μάχης αποκλείεται από την πλευρά τους. Η απαγόρευση της 30ης Σεπτεμβρίου 2022 για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη ρωσική ηγεσία που εισήγαγε ο Ζελένσκι παραμένει σε ισχύ. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας”, δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.
“Όσο περισσότερο το Κίεβο αναβάλει τις διαπραγματεύσεις, τόσο πιο δύσκολο θα ήταν να επιτευχθεί συμφωνία. Το πρώτο βήμα στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα πρέπει να είναι η άρση της απαγόρευσης του Ζελένσκι για διάλογο με τη Μόσχα”.
Από τη δική του πλευρά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η ρωσική πλευρά δεν είχε ποτέ απορρίψει καμία ειρηνευτική συνομιλία με την Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments