Η ΕΕ ετοιμάζει και άλλα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τίποτα δεν αλλάζει

0
Dodekanisos

Μετά το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να εγκρίνει σύντομα και ένα 13ο πακέτο. Παρά το ότι δεν διαφαίνεται καμία ελπίδα για να διαφοροποιηθεί κάτι, η ΕΕ επιμένει στο ίδιο μήκ,ος κύματος προκαλώντας πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, “η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και θα ακολουθήσουν και άλλα πακέτα. Σημαίνει ότι το σύστημα κυρώσεων θα επεκταθεί και θα βελτιωθεί· οι δυνατότητες παράκαμψης [περιοριστικών μέτρων] θα εντοπιστούν και θα περιοριστούν», τονίζεται χαρακτηριστικά.
«Το καθεστώς κυρώσεων κατά της Ρωσίας, από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, είναι πολύ αποτελεσματικό», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου στην ενημέρωση. «Είναι επίσης σωστό ότι η Ρωσία βρήκε άλλους δικαιούχους για το πετρέλαιο της, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος να εγκαταλείψει τα μέτρα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζουμε ότι το 12ο πακέτο κυρώσεων εγκρίθηκε από την Ευρωπαίκή Ένωση στις 18 Δεκεμβρίου. Σε έναν πόλεμο όμως που δεν μπορεί να κερδηθεί από την Ουκρανία όπως προκύπτει ξεκάθαρα στο πεδίο της μάχης, έχει επέλθει κούραση και δεν είναι πλέον λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι και άλλοι δυτικοί πολιτικοί θα αντιδράσουν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments