«Το Ισραήλ κάνει ενέργειες που είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο!»

0
Dodekanisos

Διάσπαση απ’ ότι φαίνεται έχει δημιουργήσει στην ΕΕ ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο κορυφαίος διπλωμάτης του μπλοκ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα μπορεί ήδη να έχουν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχίσει η ΕΕ να χρηματοδοτεί την Παλαιστινιακή Αρχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Το δικαίωμα της αυτοάμυνας πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Ορισμένες από τις ενέργειες του Ισραήλ — και τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν ήδη πει — το κόψιμο του νερού, το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, το κόψιμο των τροφίμων σε μια μάζα αμάχων είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, οπότε ναι, υπάρχουν ορισμένες ενέργειες που δεν είναι σύμφωνές με το διεθνές δίκαιο», είπε.

Τα σχόλιά του έβαλαν την ΕΕ σε αντίθεση με τα μηνύματα που έρχονται από την Ουάσιγκτον, όπου η κυβέρνηση Μπάιντεν, μέχρι στιγμής, απέφυγε να επικρίνει τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει θέσει τη Γάζα σε «πλήρη πολιορκία» ως αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς που άφησε πίσω του περισσότερους από 900 νεκρούς. Οι δηλώσεις του Μπορέλ είναι η πιο σφοδρή καταδίκη μέχρι τώρα από ανώτερο στέλεχος της ΕΕ για τα χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα, τα οποία έχουν σκοτώσει περισσότερους από 800 ανθρώπους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments