«Παραμύθια οι εκκλήσεις της ΕΕ για Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη!»

0
Dodekanisos

Λάβρος κατά της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε σε δηλώσεις που έκανε και ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα. Επεσήμανε ότι εάν ένα άλλο κύμα μετανάστευσης σαρώσει την Ευρώπη, τότε η Πολωνία πρέπει να επαναλάβει τη θέση της να υπερασπιστεί τα σύνορα της ΕΕ και να βοηθήσει τις χώρες να λύσουν τα προβλήματα που οδηγούν στη μετανάστευση.

Πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δίκιο που αντιτίθεται στη μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών, γιατί απλώς απλώνει το πρόβλημα και δεν το αντιμετωπίζει.
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των προσφύγων από την Ουκρανία και των παράνομων μεταναστών», είπε ο Ντούντα, ο οποίος επεσήμανε ότι οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες είναι οικονομικοί μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή και όχι γνήσιοι πρόσφυγες. Ο Πολωνός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι η ΕΕ είχε προσπαθήσει προηγουμένως να αναγκάσει την Πολωνία να δεχτεί επανεγκατασταθέντες παράνομους μετανάστες. Η συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας, σε αντίθεση με τη φιλελεύθερη πριν από αυτήν, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοστώσεων μεταναστών, επειδή δεν είδε νόημα στη δημιουργία καταυλισμών για μετανάστες που δεν ήθελαν να μείνουν στην Πολωνία. Κατά τη γνώμη του, η μεταχείριση των μεταναστών με τέτοιο τρόπο θα ήταν απάνθρωπη και παράνομη. Σύμφωνα με τον αρχηγό του πολωνικού κράτους, η Πολωνία «έχει αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες αυτές οι εκκλήσεις για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι παραμύθια που προέρχονται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ».

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments