Αρχική Στήλες Απόψεις Το φιάσκο των Ακαδημιών!

Το φιάσκο των Ακαδημιών!

8
zanetia masari
Dodekanisos

Του Θεόδωρου Σαχινίδη

Η πρόσφατη μου ενασχόληση, με τις Ακαδημίες Καλυθιών ήρθε να επιβεβαιώσει, γι άλλη μια φορά αυτά, που έζησα τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Παστίδα:
Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός παράγοντα και ειδικά του Προέδρου, για το νευραλγικό αυτό κομμάτι, του Αθλητισμού (των Ακαδημιών), που τόσο πολύ καυχιούνται, ότι αναπτύσσουν και δίνουν βάρος. Το ίδιο, λαμβάνει χώρα και σε άλλες Ακαδημίες, από ότι λένε και οι άλλοι προπονητές. Ξεκινάει η κάθε χρονιά με υποσχέσεις και ξαφνικά ,μετά από λίγο μένει ο προπονητής ολομόναχος, με μεγάλο αριθμό παιδιών, ασυνόδευτος στα τουρνουά που γίνονται, εργάτης πραγματικός και κάποιοι άλλο, το παίζουν παράγοντες. Τα πάντα μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο. Δεν υπάρχει σχεδιασμός, προγραμματισμός, παρά μόνο πλήρη εγκατάλειψη. Και ο ήρωας αγωνίζεται με τα φαντάσματα, χώρια ότι δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του, λόγω έλλειψης χώρου και υπερβολικά μεγάλου αριθμού παιδιών.
Οι υποσχέσεις πολλές, «Τα πράγματα, θα αλλάξουν», «Του χρόνου, θα μπουν σωστές βάσεις». Δεν είναι τυχαίο, που ορισμένοι από αυτούς, είναι και υποψήφιοι στις εκλογές…
Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο σε αυτή την παρωδία και οι γονείς, που πληρώνουν για το καλό των παιδιών τους, θα πρέπει να είναι πολύ αυστηροί στο ποιους επιλέγουν για να γυμνάσουν – εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους.
Βέβαια , θα μου πείτε ότι αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, όμως κάποια στιγμή πρέπει κάτι να αλλάξει, να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Πρέπει να σταματήσουμε εμείς οι προπονητές, να διαιωνίζουμε τέτοιες καταστάσεις, να απαιτήσουμε για να φτιάξουμε τα πράγματα σωστά, όπως πρέπει. Έχουμε χρέος, απέναντι στους γονείς και περισσότερο στα παιδιά, που γυμνάζουμε να τους διασφαλίσουμε ένα υγιές περιβάλλον, στο οποίο δεν έχουν θέση άνθρωποι ανεύθυνοι , που δεν συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα του έργου που επιτελείται.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FONTAN
FONTAN
9 years ago

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ. ΜΟΝΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΗΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ.

giannis
giannis
9 years ago

ποια ειναι τα παραπονα του προπονητη οταν σε καλυθιες και παστιδα εχουν τα γηπεδα τους ειδικα στης καλυθιες που εχουν τρια γηπεδα ??? και για ποια πληθωρα παιδιων μιλαμε στα χωρια ???τα πραγματικα προβληματα ειναι στην πολη που το καθε χωριο δηλωνη εδρα και το ενωσιακο ειναι η δεξαμενη ψηφων της εκαστοτε επσδ…ΤΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΜΙΚΤΕΣ….τα χωρια στα γηπεδα τους….και οι προπονητες να κοιταξουν λιγο την καμπουρα τους γιατι το μονο που νοιαζει τους περισοτερους (ευτυχως οχι ολους) ειναι το χαρτζηλικακι που βγαζουν !! αλλα το μεγαλο προβλημα παραμενει και λεγετε ΓΗΠΕΔΙΚΟ…..

giannis
giannis
9 years ago

[quote name=”FONTAN”]ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ. ΜΟΝΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΗΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ.[/quote]
ειναι λαθος αυτο φιλε μου..δεν γινονται εισπρακτικες απο μονες τους αλλα απο την επιλογη ΜΑΣ…καποτε πρεπει να ξυπνησουμε και να απαιτησουμε απο την επσδ στα γηπεδα να εχουν τον πρωτο λογο οι ακαδημιες και οχι οι ψηφοφοροι τους !!!! απο εκει ξεκινουν ολα…

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
9 years ago

να μας πείτε κύριε σαχινιδη, όντως σας ενδιαφέρουν αυτά που γράφετε ή το μόνο που σας νοιάζει είναι τα ΛΕΦΤΑ?? γιατί ο κόσμος μιλάει και ξέρει ότι από την παστίδα έφυγες γιατί δεν είχες πάρει όσα λεφτά είχες συμφωνήσει!! άλλα και τώρα που δουλεύω με έναν που έχει το παιδί του στις ακαδημίες του απολλων μου είπε ότι εχθές παραιτήθηκες γιατί όπως υποστηρίζεις σου χρωστάνε κάποια λεφτά. Δεν σε νοιάζει που παράτησες τα παιδιά 10 μέρες πριν να τελειώσουν οι προπονήσεις!! Αν όντως νοιαζόσουν για τα παιδιά ΔΕΝ θα έφευγες τώρα, άλλα θα περίμενες ακόμα 10 μέρες να τελειώσουν και ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΦΕΥΓΕΣ!!!

anekdoto
anekdoto
9 years ago

ο FONTAN τα είπε όλα με 8 λέξεις…. Μπράβο Θόδωρε, συμφωνώ με κάθε λέξη που έγραψες. Στη Ρόδο ο όρος ακαδημία είναι καταχρηστικός και υπερβολικός ! Τα ταλέντα που εμφανίζονται σπάνια είναι αποτελέσματα δουλειάς αλλά φυσικών χαρισμάτων… Ψάξτε λίγο επιτέλους να δείτε πόσοι είναι διπλωματούχοι προπονητές και γυμναστές και πόσοι έχουν παιδαγωγική κατάρτιση για το αντικείμενο που ασχολούνται και βγάλτε συμπεράσματα…Αλλά ποιοι θα κρίνουν τελικά τους προπονητές για το αν είναι σωστοί στη δουλειά τους ή οχι? Σ αυτό δεν υπάρχει απάντηση ! 🙂

anekdoto
anekdoto
9 years ago

και κάτι ακόμα… οι προπονητές είναι εργαζόμενοι !!!! Και σαν εργαζόμενοι συμφώνησαν και ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ την στιγμή ειδικά που προσφέρουν στην δημιουργία εσόδων και περιουσιακών στοιχείων για την εκάστοτε …”ακαδημία”.

alekos
alekos
9 years ago

nai re tzapa na douleivei o proponitis san kai sena..den ehei οικογενεια ουτως η αλλως.. τζαπα ρε σαχινιδη τζαπα ρε, να τρως χορτο απο αυτο πουκανεις προπονηση σαν τα κατσικακια.δεν εχεις αναγκη σιγα μην πληρωνεσαι

παιχτης
παιχτης
9 years ago

θελω να επισημάνω ότι το ήθος του Κυρίου Σαχινιδη είναι αδιαπραγματευτο. Με πολυ κόπο, πολυ προσπάθεια, και πολυ αγαπη για ότι κάνει, προσφέρει στα παιδιά μας. Δικαίως για ότι προσφέρει πρέπει να αμείβεται και όχι να παρακαλάει να πάρει τα χρήματα που δικαιούται (ψίχουλα για την ακρίβεια) από τους δήθεν γνώστες-παράγοντες.
Καλά έκανες λοιπόν και τους έβγαλες από την ζωή σου ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!